The Lincoln Lawyer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Lincoln Lawyer
Generell informasjon
GenreKriminalfilm,[1] rettsdramafilm, krimthriller, dramafilm, romanfilmatisering
Utgivelsesår2011
NasjonalitetUSA
Lengde119 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrad Furman[1][2][3] Rediger dette på Wikidata
ManusJohn Romano Rediger dette på Wikidata
Basert på
The Lincoln Lawyer Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Sidney Kimmel, Scott Steindorff, Richard S. Wright
MusikkCliff Martinez Rediger dette på Wikidata
FotoLukas Ettlin Rediger dette på Wikidata
KlippJeff McEvoy Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeRyan Phillippe,[4] Matthew McConaughey,[4] Marisa Tomei,[4] William H. Macy,[4] Josh Lucas,[4] John Leguizamo,[4] Michael Peña,[4] Bob Gunton,[4] Frances Fisher,[4] Bryan Cranston,[4] Trace Adkins,[4] Margarita Levieva,[4] Pell James,[4] Shea Whigham,[4] Katherine Moennig,[4] Michael Paré,[4] Michaela Conlin,[4] Laurence Mason, Mackenzie Aladjem, Javier Grajeda, David Castro, Conor O'Farrell, Jeff Cole, Eric Etebari Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapLions Gate Films, Lakeshore Entertainment Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Lions Gate Films
Netflix
Premiere(r)23. juni 2011 (Tyskland)[5]
2011
Eksterne lenker

The Lincoln Lawyer er en amerikansk thriller-film fra 2011, løst basert en roman med samme navn fra 2005 skrevet av Michael Connelly. Filmens regissør var Brad Furman, og manus ble skrevet av John Romano. Matthew McConaughey spiller hovedrollen som advokat Mickey Haller. Blant andre Ryan Phillippe, Marisa Tomei og Josh Lucas innehar bi-roller.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Forsvarsadvokat Mickey Haller (spilt av Matthew McConaughey) arbeider i Los Angeles, for det meste fra baksetet på en bil, med Earl (spilt av Laurence Mason) som sjåfør. Det meste av Hallers karriere har blitt brukt til å forsvare kriminelle, inkludert en lokal motorsykkelgjeng ledet av Eddie Vogel. En høyt profilert sak kommer hans vei, og Haller blir ansatt for å representere den velstående Louis Roulet (spilt av Ryan Phillippe) en playboy fra Beverly Hills, og sønn av eiendomsmogul Mary Windsor. Roulet er anklaget for å ha brutalt angrepet den prostituerte Regina Campo. Roulet insisterer på at han er et uskyldig offer, og at alle anklager mot ham er løgn.

Haller og hans kollega Frank Levin (spilt av William H. Macy) ser gjennom fotografier og bevis fra saken, og er enige om at denne saken ligner en av Hallers tidligere saker som resulterte i en livstidsdom for hans klient, Jesus Martinez (spilt av Michael Peña) for drap på en kvinne, til tross hans gjentatte proklamasjoner om uskyld. Haller lurer på om han burde ha gjort noe annerledes for Martinez, i stedet for å overtale ham til å kjenne seg skyldig for å unngå dødsstraff. Haller besøker fengselet, hvor Martinez blir opprørt når Haller viser ham bevis fra Roulet-saken. Haller begynner å tro at Roulet var den egentlige morderen i Martinez-saken også. Mickey oppdager etter hvert at ingenting er som det ser ut som, og han har viklet seg inn i en sak som kan ha satt både Hallers kollegaer, hans eks-kone og deres datter i stor fare.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt1189340/; besøksdato: 14. april 2016.
  2. ^ http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=185082.html; besøksdato: 14. april 2016.
  3. ^ http://www.filmaffinity.com/es/film602725.html; besøksdato: 14. april 2016.
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q http://www.imdb.com/title/tt1189340/fullcredits; besøksdato: 14. april 2016.
  5. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 20. august 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]