The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon
Utvikler Étranges Libellules
Utgiver Sierra Entertainment
Distributør Activision Blizzard
Komponist Gabriel Mann
Serie Spyro
Plattform Nintendo DS, Wii, Xbox 360, PlayStation 2 og PlayStation 3
Sjanger actionspill
Modus flerspiller, enspiller og tospiller

The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon er et spill om dragen Spyro the Dragon. The Legend of Spyro: The Darkest Hour, men ble senere endret til Dawn of the Dragon. Det plukker opp der The Eternal Night avsluttet. Det ble utgitt for PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii og Nintendo DS.

Det ble utgitt i Nord-Amerika den 21. oktober 2008, i Australia 5. november 2008, og i Europa den 21. november 2008.

Spillet ble utgitt av Sierra Entertainment og Activision med distribusjon av Activision Blizzard. Konsollutgavene ble utviklet av Etranges Libellules, mens Nintendo DS-versjonen ble utviklet av Tantalus Media.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

  • Spyrois en nøkkelperson i spillet. Han er en lilla drage, en unik drageart som er mye kraftigere enn noen andre. Han er veldig omsorgsfull og rettferdig, og kan bruke elementene ild, is, jord og elektrisitet.
  • Cynder er Spyro beste venn sammen med Sparx. Hun er en svart drage, og har sannsynligvis vinden som element. I mørkets tjeneste fikk hun imidlertid mange andre evner. Hun er vittig og svært intelligent og kan bruke elementene gift, vind, frykt og skygge.
  • Sparx er en øyenstikker og Spyros fosterbror. Han er litt kjepphøy og pessimistisk, men han kommer med morsomme kommentarer og er støttende ved behov.
  • Ignitus er dragenes leder og Spyro sin mentor. Han er rettferdig og klok, og kan puste ild.
  • Terrador er Ignaitus høyre hånd, og den sterkeste av dragene. Han er stabil og rolig til sinns. Han er grønn og kan styre jorden.