The Inbetweeners

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Inbetweeners
orig. The Inbetweeners
Generell informasjon
SjangerSituasjonskomedie
Prod.landStorbritannia
Utgivelsesår2008-2010
Sesonger3
Episoder18
Lengde21-24 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeSimon Bird,

Joe Thomas,

James Buckley,

Blake Harrison
Bak kamera
SkapereDamon Beesley, Iain Morris
RegiGordon Anderson, Ben Palmer
TittelmusikkMorning Runner - "Gone Up in Flames"
Prod.selskapBwark Productions
Sending
Periode18. okt. 2010
TV-kanalE4
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

The Inbetweeners er en britisk komedieserie som først ble sendt i mai 2008 på den britiske digital-TV-kanalen E4. Andresesongen startet i april 2009 og den tredje sesongen i september 2010. To filmer er produsert basert på serien. Episodene involverer situasjoner rundt mobbing, familieliv og seksuelle opplevelser.

The Inbetweeners har blitt en stor suksess for E4, og sesongavslutningen av andre sesongen dro 1,2 millioner seere, noe som var det høyeste seertallet i hele 2009 for kanalen. Serien ble også nominert for «beste situasjonskomedie» av BAFTA i 2009 og 2010. I 2010 vant serien prisen for beste situasjonskomedie på British Comedy Awards.

Serien ble sendt i Norge på NRK3.

En amerikansk versjon av The Inbetweeners ble sendt på MTV i 2012, men ble avlyst etter en sesong grunnet dårlig mottak.

Handling[rediger | rediger kilde]

The Inbetweeners handler om fire tenåringer og deres hverdag. Fokuset er trukket på Will, som i første sesong nettopp har sluttet på en privatskole, på grunn av at hans far har forlatt familien, noe som har medført økonomiske problemer. På den nye skolen, Rudge Park Comprehensive School, støter han på trøbbel. Will har tidligere i sin skolegang hatt en del problem med å sosialisere seg og har blitt mobbet, men på den nye skolen stifter han fort bekjentskap med en gjeng med tre gutter, Simon, Jay og Neil.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]