Hopp til innhold

The Huntsman: Winter’s War

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Huntsman: Winter's War
Generell informasjon
SjangerAction, eventyr, drama, fantasy
Utgivelsesår2016
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiCedric Nicolas-Troyan
ProdusentJoe Roth
ManusforfatterFrank Darabont
Craig Mazin
Evan Spiliotopoulos
Basert påSnøhvit-karakterer av brødrene Grimm
SjeffotografPhedon Papamichael
KlippConrad Buff IV
Foran kamera
MedvirkendeChris Hemsworth
Charlize Theron
Emily Blunt
Jessica Chastain
Sam Claflin
Nick Frost
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Huntsman: Winter's War er et amerikansk actioneventyr fra 2016. Filmen er regissert av Cedric Nicolas-Troyan, skrevet av Frank Darabont, Craig Mazin og Evan Spiliotopoulos, og har Chris Hemsworth i tittelrollen som The Huntsman. Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain, Sam Claflin og Nick Frost spiller andre roller.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er en forløper/spin-off til Snow White and the Huntsman (2012), og handler om forhistorien til The Huntsman. Den hadde kinopremiere i Norge 8. april 2016.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den onde trollkvinnen og dronning Ravennas har krefter som lar henne vite at hennes yngre søster prinsesse Freya, hvis magiske krefter ennå ikke har dukket opp, er involvert i en ulovlig affære med adelsmannen Andrew - hun er også gravid med barnet hans. Freya føder snart en jente, men oppdager senere at Andrew har myrdet barnet deres. I sorg og raseri fryser hennes eget hjerte til is, og hun dreper Andrew med sin plutselige fremvekst av krefter.

Freya stikker av, og bygger seg et nytt rike i de iskalde fjellene i nord. Hun regjerer som den fryktede is-dronningen og beordrer at alle foreldre skal drepes og barna deres bortføres og bringes til slottet hennes slik at de kan trenes opp til å bli en hær av jegere som skal erobre for henne. Hun lærer dem også til å unngå smerte etter tapt kjærlighet slik hun selv led. Men til tross for denne treningen blir to av hennes beste jegere, Eric og Sara, forelsket. De planlegger å flykte til et fritt liv sammen, men dette blir oppdaget av Freya. Sara blir tilsynelatende drept, mens Eric blir slått og kastet i en elv.

Syv år senere, etter dronning Ravennas død, blir dronning Snow White syk. Hennes ektemann, William, forsøker å skaffe hjelp fra Eric og de sju dvergene for å redde Snow White. Men underveis blir de angrepet av Freyas jegere og blir reddet av Sara, som viser seg å fremdeles være i live. Sara forklarer at hun satt fengslet av Freya i mange år, men at hun nylig klarte å stikke av. Det viser seg at Ravenna fremdeles er i live, og at hun flere år tidligere hadde fortryllet Andrew til å drepe Freyas baby.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]