The Hot Chick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Hot Chick
Generell informasjon
GenreUngdomsfilm, fantasyfilm
Utgivelsesår2002
NasjonalitetUSA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTom Brady[1] Rediger dette på Wikidata
ManusRob Schneider,[2] Tom Brady[2] Rediger dette på Wikidata
TemaKroppsbytte Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)John Schneider
MusikkJohn Debney Rediger dette på Wikidata
FotoTim Suhrstedt Rediger dette på Wikidata
KlippPeck Prior Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeRachel McAdams,[3] Anna Faris,[4] Matthew Lawrence,[5] Eric Christian Olsen,[5] Robert Davi,[5] Leila Kenzle,[5] Michael O'Keefe,[5] Melora Hardin,[5] Rob Schneider,[4] Alexandra Holden,[5] Tia Mowry,[6] Tamera Mowry,[6] Angie Stone,[5] Matt Weinberg,[5] Adam Sandler,[5] Ashlee Simpson,[5] Jenna Dewan, Lee Garlington,[5] Michelle Branch,[5] Sam Doumit,[5] Andrew Keegan,[6] Katie Lohmann,[6] Michael Papajohn,[6] Giselle Fernández,[6] Sandra McCoy,[6] Dick Gregory Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapHappy Madison Productions, Touchstone Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Walt Disney Studios Motion Pictures
Netflix
Premiere(r)13. desember 2002 (Canada, Taiwan)
2. desember 2002 (USA)
1. januar 2003 (Australia, Island)
10. april 2003 (Russland)
Eksterne lenker

The Hot Chick er en amerikansk komedie fra 2002. Den mest populære jenta på skolen, Jessica får livet sitt snudd opp/ned når hun ved et lite uhell bytter kropp med en 30 år gammel mann. Filmen handler om hennes kamp for få tilbake kroppen sin.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner i et stort abyssinsk slott i år 50 før Kristus hvor en prinsesse bruker et par magiske øreringer for å unnslippe et arrangert ekteskap, ved å bytte kropp med en slave-jente. Når hver kvinne bærer en av øreringene, blir kroppene deres magisk byttet men sjelen deres forblir på plass. Resten av filmen foregår i nåtiden, i en forstad hvor Jessica Spencer (spilt av Rachel McAdams) bor. Jessicas nærmeste venner er April, Keecia og Lulu. Alle de fire unge kvinnene er cheerleader ved skolen de går på. En dag på skolen gjør Jessica narr av en overvektig jente som heter Hildenburg, og en jente som heter Eden. Etter skolen besøker Jessica og venninnene det lokale kjøpesenteret, hvor Jessica får en uvenn Bianca i trøbbel, og oppdager ett par øreringer i en butikk med afrikansk tema. Øre-pynten er ikke til salgs, men Jessica stjeler dem. Kort tid etter raner en tyv ved navn Clive en nærliggende bensinstasjon. Når Jessica og vennene hennes stopper der, og tar feil av Clive for en ansatt, betjener han bilen deres for å unngå mistanke.

Jessica mister tilfeldigvis en av øreringene i nærheten av bensinstasjonen. Jentene kjører bort, og Clive plukker opp øre-pynten. Den kvelden, i deres respektive hjem, tar Jessica og Clive på seg øreringene. Når de våkner neste morgen, er hver av dem fanget i den andres kropp. Dette er spesielt vanskelig for Jessica, som snart skal delta på en cheerleader-konkurranse og ett skoleball. Etter at Jessica overbeviser venninnene sine om hvem hun egentlig er, hjelper de henne for å finne ut hva som kan ha skjedd. De finner et bilde av øreringene på Internett. Jentene går tilbake til den afrikanske butikken, og butikkeieren forklarer hvordan øredobbene fungerer. Hvis de ikke finner igjen den andre øreringen snart, vil endringen bli permanent.

I mellomtiden blir Jessica (i Clives kropp) ansatt som vaktmester ved skolen sin. Hun spionerer på kjæresten Billy for å se om han virkelig elsker henne, og på Aprils kjæreste Jake som har funnet seg en annen kjæreste. I løpet av denne tiden har Clive brukt kroppen til Jessica for å tjene penger på menn, inkludert Billy, som gir ham pengene og bilen sin i den tro at Clive er Jessica. Om kvelden på skoleballet ser Hildenburg en video av Clive som raner en mann på TV-nyhetene, og vennene går til åstedet for forbrytelsen og oppdager et visittkort til en strippeklubb hvor Clive danser med kroppen til Jessica. Jessica og venninnene reiser til klubben. De finner Clive, Jessica stjeler øreringene, og tar den på seg selv sammen med den andre øreringen. Med de to øreringene nå på samme person, vender kroppene til Jessica og Clive tilbake til de opprinnelige eierne.

Filmen avsluttes med Jessica som fester ved skolens avslutningsfest. Etterfulgt av en scene hvor Clive, som forsøker å løpe fra politiet fremdeles kledd i kvinneundertøy, og han blir bortført av en bartender som tror Clive er en homoseksuell på grunn av klærne hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Hot Chick» (flere språk). Internet Movie Database. Besøkt 15. april 2016. 
  2. ^ a b «Full Cast & Crew». Internet Movie Database (flere språk). Besøkt 11. april 2020. 
  3. ^ «Gorąca laska». Stopklatka (polsk). Besøkt 11. april 2020. 
  4. ^ a b http://www.metacritic.com/movie/the-hot-chick; besøksdato: 15. april 2016.
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n http://www.imdb.com/title/tt0302640/fullcredits; besøksdato: 15. april 2016.
  6. ^ a b c d e f g «Žába k zulíbání». ČSFD (tsjekkisk). Besøkt 11. april 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]