The Hills Have Eyes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Hills Have Eyes
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm,[1] rape and revenge-film
Utgivelsesår1977
NasjonalitetUSA
Lengde89 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWes Craven[1][2][3] Rediger dette på Wikidata
ManusWes Craven Rediger dette på Wikidata
TemaHevn, incest, seriemorder Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Peter Locke
MusikkDon Peake Rediger dette på Wikidata
FotoEric Saarinen Rediger dette på Wikidata
KlippWes Craven Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeSusan Lanier,[3] Michael Berryman,[1] Robert Houston,[1] Dee Wallace,[1] Peter Locke[4] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat16mm-film
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Budsjett700 000 USD Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning25 000 000 USD (globalt) Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)
9 oppføringer
22. juli 1977 (USA)[5]
25. mai 1979 (Danmark)[5]
1. juni 1979 (Tyskland)[5]
20. juni 1979 (Frankrike)[5]
12. juli 1979 (Nederland)[5]
26. desember 1979 (Spania)[5]
25. februar 1980 (Brasil)[5]
12. juni 1981 (Portugal)[5]
25. august 1984 (Japan)[5]
FilmserieThe Hills Have Eyes Rediger dette på Wikidata
OppfølgerThe Hills Have Eyes Part II Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

The Hills Have Eyes er en amerikansk skrekkfilm, publisert i 1977. Regissør var Wes Craven, som også skrev manus. Hovedrollene spilles av Susan Lanier, Michael Berryman og Dee Wallace. Filmen handler om familien Carter, en forstadsfamilie som får problemer med en familie av kannibalske villmenn etter å ha blitt strandet i Nevada-ørkenen.

Etter Cravens regidebut, The Last House on the Left fra 1972, var produsent Peter Locke interessert i å finansiere et lignende prosjekt sammen med ham. Craven baserte filmens manus på historien om en skotsk kannibal Sawney Bean. Filmen ble spilt inn i Mojaveørkenen. The Hills Have Eyes ble publisert på VHS i 1988, og har senere blitt publisert på både DVD og Blu-ray. Filmen fikk en oppfølger, The Hills Have Eyes Part II, publisert i 1985.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Carter-familien reiser på ferie, for å flytte en campingvogn fra Ohio til Los Angeles. Foreldrene Bob og Ethel kjører er ledsaget av tenåringsbarna Bobby, Brenda, deres eldste datter Lynne, Lynnes ektemann Doug, Lynne og Dougs baby-datter Katy - samt familiens to hunder. I Nevada må de stoppe ved Fred's Oasis for å skaffe mer drivstoff, og Fred oppfordrer dem til å holde seg på hovedveien når de skal reise. Freds lastebil eksploderer kort tid senere.

Men familien tror ikke på Freds advarsler, og tror at han var en sprø person. Men de kjører snart av veien i en ørken, og krasjer bilen. Hundene blir veldig paniske, og begynner å bjeffe mot åsene rundt veiene. En av hundene løper sin vei, Bobby løper etter, og finner hundens lemlestede kropp kort tid senere. Skremt løper han sin vei, faller og slår seg selv bevisstløs. Bobby velger å ikke nevne hundens død, for å unngå å skremme resten av familien. Men han må gå helt tilbake til Fred's Oasis, i forsøk på å skaffe hjelp. Men Fred forteller ham om sin sønn Jupiter.

Som barn drepte Jupiter familiens husdyr, og drepte senere hans søster. Fred angrep deretter Jupiter, og lot ham ligge i åsene for å dø. Imidlertid overlevde Jupiter, og fikk senere barn med en fordervet, alkoholisert prostituert bare kjent som Mama. Sammen hadde de tre sønner - Mars, Pluto og Merkur - og en mishandlet datter, Ruby. Kannibalene blir ledet av "Papa Jupiter" og de overlever ved å angripe uskyldige reisende, kannibaliserer dem, og stjele folks forsyninger. Papa Jupiter dukker plutselig opp og dreper Fred, og tar Bobby til fange. Kannibalene går deretter til angrep på resten av familien deres.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]