The High School Conspiracy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The High School Conspiracy
orig. Assassination of a High School President.
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 6. oktober 2009
Prod.landUSA USA
Lengde93 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørBrett Simon
ProdusentRoy Lee
ManusforfatterTim Calpin
Foran kamera
MedvirkendeReece Thompson
Bruce Willis
Mischa Barton
Annen informasjon
Budsjett$11 million
Prod.selskapVertigo Entertainment
Eksterne lenker

The High School Conspiracy er en amerikansk film fra 2008, regissert av Brett Simon. Manus er skrevet av Tim Calpin og Kevin Jakubowski. Hovedrollene spilles av Reece Thompson, Bruce Willis, Mischa Barton og Michael Rapaport. Den hadde premiere under Sundance Film Festival i 2008, og ble utgitt på DVD i USA den 6. oktober 2009.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Bobby Funke (Reece Thompson) går andre året på high school, og har en drøm om å studere journalistikk ved Northwestern University. Selv om Bobby selv mener at er en stor forfatter, har han aldri skrevet ferdig en eneste artikkel for skoleavisen. Redaktøren ved avisen, Clara (Melonie Diaz), ber Bobby om å skrive en artikkel om Paul Moore, elevrådsformann ved skolen. Bobby prøver å få et intervju med ham, men Paul er overhodet ikke interessert, og Bobby blir mobbet av vennene til Paul. Paul er er en av de beste spilleren på basketball-laget, og under en kamp faller Paul og skader kneet sitt. Neste morgen oppdager rektor Kirkpatrick (Bruce Willis) at fasiten på flere prøver har blitt stjålet fra en safe på kontoret hans. Kirkpatrick samler flere mistenkte elever for å spørre dem ut. Disse elevene er uskyldige, men Kirkpatrick advarer dem om at han holder øye med dem.

Bobby Funke starter sin egen lille etterforskning, og han oppdager at Paul Moore muligens var involvert i tyveriet. Funke skriver en artikkel i skoleavisen, og retter mistanken mot Paul. Kirkpatrick tvinger Paul til å åpne skapet sitt, og alle prøve-svarene faller ut av skapet. Som et resultat av artikkelen hans, blir Funke en av de mest populære studentene ved skolen. Clara bestemmer seg for å sende inn artikkelen hans til Northwestern University, og Bobby får et stipend til et av studielinjene deres. Funke blir etterhvert mer tvilende til om Paul faktisk er skyldig. Han konfronterer Paul igjen, som hevder sin uskyld.

Funke ser enda dypere i livene til Paul`s lyssky venner, som alle er medlemmer av studentrådet. Han oppdager at de selger narkotika, men at Paul ikke var med på dette. Ringlederen, Marlon Piazza (Luke Grimes), ga Paul skylden for å unngå at søkelyset ble rettet mot ham selv. En av de kvinnelige studentene ved skolen, Francesca Facchini, var ste-søsteren til Marlon, og de blir avslørt som elskere. Funke konfronterer studentrådet på rektors kontor. Marlon truer med å kaste Funke ut av vinduet på kontoret og få det til å se ut som selvmord. Men denne trusselen og alle innrømmelsene deres blir kringkastet over skolens intercom-system. Når Funke gikk inn på kontoret, skrudde han i hemmelighet på mikrofonen. Kirkpatrick kommer løpende inn på kontoret, etterfulgt av flere elever som forhindrer at Marlon går til angrep på Funke.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]