The Hard Way

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Hard Way
Generell informasjon
GenreKriminalfilm,[1] kompisfilm, filmkomedie,[1] actionfilm[1]
Utgivelsesår1991
NasjonalitetUSA
Lengde107 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Badham[1][2] Rediger dette på Wikidata
ManusDaniel Pyne, Lem Dobbs Rediger dette på Wikidata
TemaNew York City Police Department Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Rob Cohen
MusikkArthur B. Rubinstein Rediger dette på Wikidata
FotoDonald McAlpine, Robert Primes Rediger dette på Wikidata
KlippFrank Morriss Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMichael J. Fox,[3] James Woods,[3] Stephen Lang,[3] Annabella Sciorra,[3] John Capodice,[3] Luis Guzmán,[3] LL Cool J,[3] Delroy Lindo,[3] Penny Marshall,[3] Christina Ricci,[3] Curtis McClarin,[3] Lewis Black,[3] Conrad Roberts,[4] Kathy Najimy,[4] Bill Cobbs,[4] Michael Badalucco,[4] Charles Scorsese,[4] George Cheung,[4] Mary Mara[4] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapUniversal Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Netflix
Premiere(r)1991
27. juni 1991 (Tyskland)[5]
Eksterne lenker

The Hard Way er en amerikansk actionkomedie fra 1991 regissert av John Badham, og med Michael J. Fox og James Woods i hovedrollene. Stephen LangAnnabella SciorraLuis GuzmánLL Cool JDelroy LindoChristina RicciMos DefKathy NajimyMichael BadaluccoLewis Black og Penny Marshall dukker opp i biroller.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En seriemorder som blir kalt «Party Crasher» varsler politiet, rett før han dreper en annen person på en nattklubb. Men politiet klarer fremdeles ikke rekke frem i tide, før morderen har drept enda en person. I mellomtiden er Nick Lang en Hollywood-filmstjerne, som har fått berømmelse med karakteren Smoking Joe Gunn, en Indiana Jones-lignende tittelfigur fra en serie svært populære actionfilmer. Han ønsker å få hovedrollen i en ny produksjon kalt «Blood on the Asphalt» og for å forberede seg på rollen forsøker han å posere som en politimann hos New York City Police Department. Nick trekker i tråder hos ordfører David Dinkins fra New York City, for å bli partneren til politimannen John Moss - som er med under jakten på Party Crasher. Moss blir tvunget til å være med på dette av sjefen hans, som er en tilhenger av Nick Lang-filmene.

Moss forsøker gjentatte ganger å bli kvitt Nick, som irriterer ham med konstante spørsmål og sine forsøk på å etterligne ham. Samtidig ønsker Moss også å sjonglere en ny romanse, med alenemoren Susan. Moss forsøker å få en dag uten å bli forfulgt av Nick, ved å binde ham i håndjern til sengen med en lapp og beordre ham om å bli værende i leiligheten. Når Susan inviterer Nick på telefon til å spise ute, kommer han seg løs fra håndjernene - og Nick tror ved en feil at Susan er forelsket i ham. Han står senere opp mot en gruppe kriminelle ungdommer på tbanen, i rollen som politimann.

Men Moss blir stadig mer frustrert over Nicks tilstedeværelse i livet hans, og tar han med seg for å arrestere en gjerningsmann. Han beordrer Nick til å vente utenfor bygningen. Nick går imidlertid inn, hvor han skyter en mann som han tror er en kriminell på jakt etter Moss. Men dette var tilsynelatende bare en vanlig tilskuer, og Nick blir livredd over det han har gjort. Moss går med på å dekke over handlingen, men oppfordrer Nick til å forlate New York umiddelbart. Men Nick føler seg skyldig etter drapet, og vender derfor tilbake til politistasjonen for å tilstå. Men der oppdager han at mannen hadde tilsynelatende hadde skutt, faktisk er en annen politimann.

Nick konfronterer Moss over dette, som innrømmer at han koreograferte stuntet for å få Nick ut av livet sitt og vekk fra byen. Rasende på Moss slår Nick ham, og reiser sin vei i irritasjon. Men kort tid senere snubler Nick inn i en konfrontasjon mellom Moss og Party Crasher, hvor Nick redder livet til Moss. Party Crasher blir såret og fraktet til en ambulanse, hvor han dreper flere mennesker og kommer seg unna. Susan blir deretter kidnappet av Party Crasher som ønsker hevn over Moss, og Nick og Moss blir nødt til å slå seg sammen for å redde situasjonen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Michael J. Fox som Nick Lang
  • James Woods som John Moss
  • Stephen Lang som The Party Crasher
  • Annabella Sciorra som Susan
  • John Capodice som detektiv Grainy
  • Delroy Lindo som kaptein Brix
  • Luis Guzmán som detektiv Benny Pooley
  • LL Cool J som detektiv Billy
  • Mary Mara som detektiv China
  • Penny Marshall som Angie
  • Christina Ricci som Bonnie

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d http://www.imdb.com/title/tt0102004/; besøksdato: 18. april 2016.
  2. ^ http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=6902.html; besøksdato: 18. april 2016.
  3. ^ a b c d e f g h i j k l http://www.imdb.com/title/tt0102004/fullcredits; besøksdato: 18. april 2016.
  4. ^ a b c d e f g (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  5. ^ Lexikon des internationalen Films[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]