The Hanson Brothers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

The Hanson Brothers er et kanadisk punk-band som kan sees på både som en hyllest til og en parodi over The Ramones. Navnet er tatt fra de tre ishockeyspillere i Slap Shot fra 1977 som går under navnet Hanson Brothers, og bandets image er da også sterkt preget av ishockeykultur, både i forhold til klesdrakt og tekster. I likhet med Ramones benytter også medlemmene samme etternavn. Flere av sangene til Hanson Brothers er også basert på kjente Ramones-sanger; «Blitzkrieg Bop» blir eksempelvis i Hanson Brothers' tapning «Blitzkrieg Hops», og åpningslinjen «Hey, ho, let's go» blir til «Hey, you, let's brew».

Bandet ble startet i 1991 av No Means No-medlemmene John «Johnny Hanson» Wright (vokalist), Rob «Robbie Hanson» Wright (bass) og Tom «Tommy Hanson» Holliston (gitar) samt DOAs trommeslager Ken «Kenny Hanson» Jensen. Etter at sistnevnte omkom i en brann i 1995 ble han for en periode erstattet av Ken «Kenny Hanson II» Kempster, før Ernie «Ernie Hanson» Hawkins fra Removal overtok.

Musikken er i all hovedsak tregreps punk a'la Ramones, men det er samtidig lett å høre at musikerne, særlig Robbie og Tommy, til vanlig spiller mer avansert musikk. Til tider spiller også Hanson Brothers mer eksperimentiell punk enn det Ramones noensinne gjorde. Deres kanskje mest kjente sang er imidlertid en versjon/parodi av No Means Nos «Dad», men der originalen tar for seg et alvorlig tema som incest, dog med et ironisk tilsnitt, handler «Brad» om en gutt som vurderer å rømme hjemmefra fordi broren hele tiden bruker videospillene hans.

Hanson Brothers er først og fremst et sideprosjekt, og dets aktivitet varierer derfor alt etter hva først og fremst No Means No, men også Removal, driver med.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Brad (7") – 1992
  • Gross Misconduct (LP/CD) – 1992
  • The Hockey Song (7") – 1996
  • Sudden Death (LP/CD) – 1996
  • My Game (LP/CD) – 2002
  • Brad (CDEP) – 2003

I tillegg ga Hanson Brothers konsert-DVD-en Would We Be... Live? sammen med No Means No i 2004.