The Forever Purge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Forever Purge
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår2021
Prod.landUSA
Lengde103 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiEverardo Valerio Gout
ProdusentJason Blum
ManusforfatterJames DeMonaco
Foran kamera
Hovedrolle(r)Ana de la Reguera
Tenoch Huerta
Josh Lucas
BirollerCassidy Freeman
Leven Rambin
Will Patton
Annen informasjon
Prod.selskapPerfect World Pictures
DistributørUniversal Pictures
Premiere2. juli 2021
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Forever Purge er en amerikanske dystopisk skrekkfilm fra 2021, regissert av Everardo. Dette var den femte filmen i Purge-serien, og en oppfølger til The Purge: Election Year fra 2016. Hovedrollene spilles av Ana de la Reguera, Tenoch Huerta og Josh Lucas. Filmen hadde premiere i USA den 2. juli 2021, av Universal Pictures.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2048, åtte år etter at Charlene Roan blir valgt til ny president i USA, har New Founding Fathers of America (NFFA) gjenvunnet kontrollen over de amerikanske myndighetene, og de har gjeninnført den årlige Purge med deres opprinnelige regelverk. Men mange utenfor det regjerende partiet er bekymret for at den kommende Purge vil påføre landet mer skade enn NFFA er klar over. Juan og Adela er et ektepar som ulovlig krysser grensen mellom Texas og Mexico, for å stikke av fra et meksikansk narkotika-kartell. De håper å bygge et nytt liv i USA, og Juan finner seg arbeid ved Tucker-familiens ranch. Adela begynner å arbeide i nærheten av Austin.

10 måneder senere, på tampen av det årlige Purge, slutter Juan og Adela seg til et samfunn bak et inngjerdet helligdom som tilbyr væpnet sikkerhet for å beskytte dem. Når Purge begynner, er Adela vitne til en gruppe, som erklærer seg for å være en "Purge Purification Force" (PPF) som har til hensikt å drepe de menneskene som de anser som ikke-amerikanske. Men de går forbi samfunnet som Juan og Adela er en del av, og miljøet deres overlever Purge uten noen videre hendelser. Om morgenen vender Juan og Adela tilbake til jobbene deres, men begge to legger merke til at mange av kollegaene deres ikke meldte seg på jobb denne gangen. Kort tid etter blir Adela angrepet av to Purgere, men hun blir reddet av sjefen Darius før begge to blir arrestert av politiet for å ha drept angriperne deres utenfor tidspunktet for The Purge.

I mellomtiden oppdager Juan og kollegaen T.T. at Tucker-familien har blitt tatt som gisler, og kidnapperne avslører seg som Purgere som har til hensikt å ta kontroll over ranchen. Ranch-eier Caleb Tucker ofrer seg selv og distraherer Purgerne lenge nok til at Juan og T.T. kan redde sønnen Dylan, Dylans gravide kone Cassie og søsteren Harper. Landsdekkende nyheter sliter med å forstå hvorfor sivile fortsetter utrenskningen etter at den er avsluttet. Gruppen redder Adela og Darius etter at politibilen som frakter dem blir overfalt av flere Purgere. Darius blir igjen for å lete etter familien sin, samtidig som de andre rømmer fra et brennende og ødelagt Austin.

Ved en bensinstasjon hører de nyhetsrapporter om kaos, drap og ødeleggelser som finner sted i samtlige femti amerikanske delstater. Lokale nødetater blir fullstendig overveldet. For å beskytte sivile som ikke deltar i The Purge i USA, har både Canada og Mexico åpnet grensene deres for de neste seks timene, hvoretter grensene skal stenges og all adgang fra USA vil bli nektet. Flere bestemmer seg for å komme seg over den meksikanske grensen, i nærheten av El Paso. NFFA fordømmer Forever Purge etter at deres politikere og representanter også er et mål for angrep. De forsøker å begrense volden, men dette lykkes ikke særlig godt. Adela og Cassie blir snart splittet fra resten av gruppen.

Dylan og Harper blir tatt til fange av PPF, med deres leder (referert til som Alpha) tilbyr Dylan og Harper en mulighet til å leve, hvis de dreper T.T. og Juan. Dylan og Harper nekter å gå med på dette, og T.T. blir drept før militæret rekker å gripe inn. Men soldatene blir imidlertid tvunget til å trekke seg tilbake, fordi basen deres blir ødelagt av flere Purgere. Som svar på alt som foregår kunngjør de kanadiske og meksikanske myndighetene en tidlig stenging av grensene deres. Alle som blir etterlatt før de rekker å krysse grensen ut av USA er derfor sårbare for Purgere. I en annen konfrontasjon blir Adela tatt som gissel av Alpha. Med hele nasjonen i flammer, får NFFA skylden og de blir oppløst på grunn av all den langvarige volden.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Ana de la Reguera som Adela
  • Tenoch Huerta som Juan
  • Josh Lucas som Dylan Tucker
  • Leven Rambin som Harper Tucker
  • Cassidy Freeman som Cassie Tucker
  • Alejandro Edda som T.T.
  • Will Patton som Caleb Tucker
  • Will Brittain som Kirk
  • Sammi Rotibl som Darius Bryant
  • Zahn McClarnon som Chiago Harjo
  • Veronica Falcón som Lydia
  • Jeffrey Doornbos som Elijah / Alpha

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]