The Fight for Freedom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Fight for Freedom
Generell informasjon
Utgivelsesår17. juli 1908
Prod.landUSA
Bak kamera
RegissørD. W. Griffith
Foran kamera
Hovedrolle(r)Florence Auer
Eksterne lenker

The Fight for Freedom er en westernfilm som trolig ble regissert av D. W. Griffith. Filmen ble spilt inn i Shadyside, New Jersey i juni 1908,[1] og gitt ut 17. juli 1908.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen åpner i en by på grensen til Mexico, hvor en gruppe lokale spiller poker i en saloon. En av spillerne blir tatt i å jukse, og blir skutt av en av de andre spillerne, en mexicaner som heter Pedro. I bråket som oppstår blir Pedro skadet mens han rømmer fra saloonen. Sheriffen blir tilkalt, og finner Pedro i sitt hjem før han også blir skutt og drept. Mens Pedro gjemmer seg blir hans kone Juanita arrestert, mistenkt for å ha drept sheriffen. Pedro redder henne fra fengselet og de to setter ut mot grensen til Mexico. De blir stoppet av en gjeng fra byen, og Juanita blir drept mens filmen avsluttes med at Pedro blir arrestert og tatt med tilbake til byen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Regissørrollen[rediger | rediger kilde]

Filmen sies å være regissert av Griffith, men American Film Institute kan ikke bekrefte det.[2] The Fight for Freedom ble gitt ut tre dager etter hans debut som regissør, The Adventures of Dollie og tre dager før en annen film som han regisserte, The Tavern Keeper's Daughter. Selv om American Mutoscope and Biograph Company var kjent for korte produksjonstider er det mulig at selv om Griffiths hadde en rolle i filmproduksjonen ble den regissert av noen andre.[3][4]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Koszarski, Richard (April 2005). Fort Lee: The Film Town (1904-2004). s. 59. ISBN 978-0861966530. 
  2. ^ «The Fight for Freedom» (engelsk). American Film Institute. Besøkt 24. april 2019. 
  3. ^ Graham, Cooper C. (1985). D.W. Griffith and the Biograph Company. Scarecrow Press. ISBN 978-0-8108-1806-4. 
  4. ^ Barry, Iris (1965). D. W. Griffith, American film master. Museum of Modern Art. s. 40. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.