The Feynman Lectures on Physics

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Feynman Lectures on Physics av Richard Feynman er en innføringsbok om moderne fysikk, inkludert informasjon om matematikk, klassisk fysikk, kvantefysikk, og relasjonene mellom fysikk og andre vitenskapelige grener.

Seks av kapitlene ble senere samlet i boken Six Easy Pieces: Essentials of Physics Explained by Its Most Brilliant Teacher og seks av de mer avanserte delene i boken Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity, Symmetry and Space-Time.

Verket er delt i tre bind, der det første hovedsakelig omhandler mekanikk, stråling og termodynamikk, det andre omhandler elektromagnetisme og elektrodynamikk og det tredje kvantemekanikk.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

I 1960 var Richard Feynman allerede en kjent vitenskapsmann. Hans forskning og oppdagelser innen fysikk hadde ført til flere interessante resultater og anvendelser i mange fundamentale teorier. Blant annet ble han tildelt Nobelprisen i fysikk i 1965 for sitt arbeid innenfor kvanteelektrodynamikken.

Samtidig som Feynman var på toppen av sin karriere, var hans kolleger ved Caltech bekymret over kvaliteten på introduksjonskursene som ble tilbudt laveregradsstudentene. Spesielt følte man at disse kursene ble kjedelige og monotone og at moderne og spennende oppdagelser ble holdt fra studentene.[trenger referanse]

Som følge av dette satte man seg på Caltech mål om at de første kursene i fysikk skulle bli mer spennende og skape engasjement hos studentene.

Feynman svarte ja til å holde et introduksjonskurs, men kun én gang. Caltech tok opp alle forelesninger på bånd og fotograferte tavlene han brukte. Basert på disse opptakene satte en gruppe forskere og studenter sammen The Feynman Lectures on Physics.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]