The Fault in Our Stars (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Fault in Our Stars
Generell informasjon
SjangerDrama
Prod.landUSA USA
Utgivelsesår
 • 16. mai 2014 (2014-05-16) (SIFF)
 • 6. juni 2014 (2014-06-06) (USA)
 • 13. juni 2014 (2014-06-13) (Norge)
Lengde126 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJosh Boone
ManusforfatterScott Neustadter
Michael H. Weber
Basert påFaen ta skjebnen 
av John Green
ProdusentWyck Godfrey
Marty Bowen
Foran kamera
MedvirkendeShailene Woodley
Ansel Elgort
Nat Wolff
Laura Dern
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

The Fault in Our Stars er en romantisk dramafilm, regissert av Josh Boone og basert på John Greens roman Faen ta skjebnen. Filmen har Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff og Laura Dern i hovedrollene. Filmen handler om kreftsyk Hazel (spilt av Woodley) som møter Augustus (Elgort) på en støttegruppe for kreftsyke. De finner raskt tonen, og blir snart forelsket i hverandre. Hazel stiller imidlertid spørsmålet om hvorvidt det er lurt å bringe en ny person inn i livet, da hun allerede er dødsdømt.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

 • Shailene Woodley som Hazel Grace Lancaster:[1] 16 år gamle Hazel Grace ble diagnostisert i en alder av 13 år, og har skjoldkjertelkreft i fjerde grad. Kreften befinner seg i lungene hennes, men hun klarer å overleve sykdommen ved hjelp av et eksperimentell medikament, kalt Phalanxifor. Hazel beskriver seg selv som en granat, som på ett tidspunkt kommer til å eksplodere i tusen biter. Hun ønsker derfor å minimere tapene rundt seg.
 • Ansel Elgort som Augustus «Gus» Waters:[2] Augustus Waters er en tidligere kreftpasient, som er nær venn med kreftsyke Isaac. Gus ble med Isaac på en gruppe for kreftsyke ungdommer, hvor han fortalte at hans største frykt er å bli glemt ved å ikke legge igjen et spor etter seg. Hazel beskriver at han har blå øyne, mørkt hår og en protesefot.
 • Nat Wolff som Isaac:[3] Isaac fikk øyekreft i en ung alder, og må derfor gjennom en operasjon som gjør ham blind. Han er bestevenn med Augustus Waters og Hazel Grace, og kjæreste med Monica. Isaac forteller at han tror på ekte kjærlighet, og at han virkelig elsker henne.
 • Laura Dern som Frannie Lancaster, Hazels mor:[3] Hazels mor mente at datteren var deprimert, og sendte henne derfor til støttegruppen for kreftsyke ungdommer. Fru Lancaster oppmuntrer henne til å møte nye mennesker, og få flere venner. Hazel har en baktanke om at hun passer på henne hele tiden.
 • Sam Trammell som Michael Lancaster, Hazels far:[4] Hazel beskriver faren sin som ofte deprimert og gråtende, på grunn av datterens skjoldkjertelkreft.
 • Mike Birbiglia som Patrick:[5] Patrick er lederen til gruppen for kreftsyke ungdommer, og leder de sentrale møtene. Han er kjent for å lese opp alle navnene på de som hadde tapt kreftkampen.
 • Willem Dafoe som Peter Van Houten:[6] Peter Van Houten er Hazels favorittforfatter, og han har skrevet boken An Imperial Affliction, som også er hennes favorittbok.
 • Lotte Verbeek som Lidewij Vliegenthart
 • Milica Govich som Augustus' mor
 • David Whalen som Augustus' far
 • Emily Peachey som Monica

Forfatter John Green hadde egentlig en cameorolle i filmen, men den ble klippet vekk.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Forfatter John Green deltok på filmsettet da The Fault in Our Stars ble spilt inn.

Filmingen startet 26. august 2013 i Pittsburgh, Pennsylvania, og sluttet 10. oktober det samme året. De filmet i Amsterdam fra 14. til 16. oktober og pakket sammen på den siste dagen. Forfatteren av romanen filmen er basert på, John Green, var på settet og laget videoblogger under produksjonen av filmen. Han skildret hans kunstneriske opplevelse i å se skaperverket hans bli brakt til live på filmlerettet. I videobloggene hans diskutere han tema som hvorfor enkelte ting, som for eksempel øyen- og hårfarge, ikke var hovedårsaken til de utvalgte skuespillerne, i forhold til karakterene i boken.[7]

Utgivelse[rediger | rediger kilde]

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Filmens første plakat ble utgitt av nettsiden BuzzFeed 18. desember 2013.[8] På plakaten brukte de uttrykket «One Sick Lovestory» («En Syk Kjærlighetshistorie»).

En 11 sekunders lang teaser trailer ble utgitt 28. januar 2013 norsk tid.[9] En dag etter kom den offisielle traileren, som ble publisert på YouTube-brukeren til 20th Century Fox.[10] Under et halvt minutt etter utgivelse hadde videoen over 300 visninger.[11] Green hevder at han så over 5000 retweets på Twitter kun fem minutter senere. Reklamefilmen fikk tre millioner visninger på under et døgn senere. Nettsiden The Wire mente at traileren var svært lik The Perks of Being a Wallflower sin, og mente at det ga mening fordi filmene siktet til samme type publikum.[12] Musikken de brukte i traileren bestod av Radical Faces «We're On Our Way» og OneRepublics «What You Wanted». Videoen ble spilt inn med pianomusikk.

Premièredatoer[rediger | rediger kilde]

Filmen hadde premiere 5. juni 2014 i Australia, Tsjekkia, Hellas, Kroatia, Ungarn, Libanon, Nederland, New Zealand, Puerto Rico, Russland, Slovakia og Ukraina. Premièren i USA var dagen etter, mens norgespremièren var 13. juni. Mexico hadde den seneste premièren, med 3. oktober.[13]

Premièredatoer
5. juni 2014
6. juni 2014
12. juni 2014
13. juni 2014
16. juni 2014
18. juni 2014
20. juni 2014
22. juni 2014
26. juni 2014
8. august 2014
14. august 2014
15. august 2014
20. august 2014
21. august 2014
22. august 2014
28. august 2014
4. september 2014
17. september 2014
2. oktober
3. oktober

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]