The Fat Spy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Fat Spy
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 11. mai 1966 (1966-05-11) (USA)
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde80 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJoseph Cates
ProdusentRick Pleven
Everett Rosenthal
ManusforfatterMatthew Andrews
MusikkJoel Hirschhorn
Hank Hunter
Al Kasha
SjeffotografJoseph C. Brun
KlippBarry Malkin
Foran kamera
MedvirkendePhyllis Diller
Jack E. Leonard
Brian Donlevy
Johnny Tillotson
Jayne Mansfield
Prod.selskapMagna Pictures Distribution Corporation
Eksterne lenker

The Fat Spy er en amerikansk komedie fra 1966, regissert av Joseph Cates og produsert av Phillip Productions. I hovedrollene spiller Phyllis Diller, Jack E. Leonard, Brian Donlevy, Johnny Tillotson og Jayne Mansfield. Filmen handler om en gruppe menneskers jakt på ungdomskilden. Manus er skrevet av Matthew Andrews.

Handling[rediger | rediger kilde]

En gruppe tenåringer reiser til en liten øy utenfor Florida på jakt etter en sunken skatt. På samme øyen befinner også Irving Gonjular seg. Han har fått i oppdrag av kosmetikkprodusenten Wellington å finne ungdomskilden. Da Wellington får vite at tenåringene har ankommet ønsker han å få dem bort fra øyen. Han sender datteren sin, Junior, for å assistere Irving med dette. Hun er svært forelsket i Irving, men han er mest opptatt av blomster og sykkelen sin.

Wellingtons konkurrent, kosmetikkprodusenten Camille Salamander, ønsker også å finne ungdomskilden. Hun samarbeider med Irvings tvillingbror, Herman Gonjular, som jobber for Wellington, for å oppnå dette. De to sniker seg inn i Wellington-bygget, og finner ut at ungdomskilden er to svarte roser. Junior tar dem på fersken og får dermed også vite det. Camille og Herman legger en plan for å ødelegge Wellington-bygget, mens Junior befinner seg inni det, men mislykkes.

I mellomtiden har Irving funnet rosene, mens han ventet på Junior. Han plukket med seg den ene for å ha som pynt på jakken sin. Da Camille og Herman til slutt finner ungdomskilden er det derfor bare én rose igjen, og de spiser den. En stund senere finner Junior og Irving dem og oppdager at de er blitt forvandlet til små barn. Junior mener at den siste rosen bør gå til noen som virkelig trenger den, og hun og Irving gir den derfor til en gammel mann og kvinne. Da de snur seg har de blitt unge igjen, og mannen presenterer seg som Ponce de León.

Rolleinnehavere[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn og produksjon[rediger | rediger kilde]

Filmen ble spilt inn i Cape Coral i Florida.[1]

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Los Angeles Herald-Examiner slaktet filmen og mente at den var bortkastet både når det gjaldt tid og talent.[2] Filmen ble i 2004 inkludert i dokumentaren The 50 Worst Movies Ever Made.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]