The Ethical Slut

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Ethical Slut: A Guide to Infinite Sexual Possibilities (ISBN 1-890159-01-8) er en engelskspråklig sakprosa skrevet av Dossie Easton og Catherine A. Liszt (et pseudonym for Janet Hardy). Boken blir ansett for å ha gitt øket forståelse for muligheten av å praktisere samtykkende ikke-monogami som en livsstil og gir praktisk veilledning om hvordan slike langvarige forhold virker og kan praktiseres.

Innhold[rediger | rediger kilde]

Forfatterne definerer begrepet slut – eller ludder – «som en person av hvilket som helst kjønn som har mot til å leve etter den radikale ideen om at sex er deilig og nytelse er godt for deg». Begrepet er tatt tilbake fra den vanlige bruken som beskrivelse av en promiskuøs person. I stedet blir det brukt til å beskrive en person som aksepterer sin glede av seksualiteten og nytelsen som ligger i intimitet med andre, og velger å sammenkoble og akseptere disse på en etisk og åpen måte, heller enn å drive med fusk.

The Ethical Slut diskuterer hvordan man kan leve et aktivt liv med flere samtidige seksuelle forhold på en måte som er både ærlig og riktig. Andre emner som blir tatt opp til diskusjon, er hvordan takle de praktiske vanskelighetene og mulighetene for å finne og beholde partnere, opprettholde forhold med andre og strategier for personlig vekst.

Boken inneholder kapitler som tar opp hvordan samtykkende ikke-monogami håndteres i forskjellige subkulturer slik som i de homofile og lesbiske miljøene, informasjon om hvordan håndtere «timeplaner», sjalusi, kommunikasjon, konflikter i forhold og etikette for gruppesex.

Film[rediger | rediger kilde]

I en artikkel i januarutgaven av tidsskriftet East Bay Express ble det opplyst at Moses Ma skulle produsere en film basert på The Ethical Slut.[1]

Teater[rediger | rediger kilde]

John Sable's stykke Multiple O, en tilrettelegging av The Ethical Slut for scenen hadde premiere 2. mai 2008 på Broom Street Theater.[2]

Nye utgaver[rediger | rediger kilde]

Medforfatter Dossie Easton fortalte i mai 2007 at hun og Liszt arbeidet på en ny utgave av boken, hvor det blant annet skulle være flere kommunikasjonsøvelser og informasjon om polyamori-fellesskap på internett.[3] Den utkom i mars 2009 og heter The Ethical Slut: A Practical Guide to Polyamory, Open Relationships & Other Adventures[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ East Bay Express | Arts & Culture | Sluts and Pork Buns Arkivert 17. februar 2007 hos Wayback Machine.
  2. ^ Broom Street Theater Arkivert 12. mai 2017 hos Wayback Machine.
  3. ^ Easton, Dossie. Interview. "Episode 110." Polyamory Weekly. By Cunning Minx. May 24, 2007. Quoted in "Upcoming Poly Books and Movie". Polyamory in the News. May 25, 2007.
  4. ^ Product Page at amazon.com

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]