The Dukes Of Stratosphear

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Dukes of Stratosphear
OpphavSwindon
Periode19841987
SjangerPsykedelisk rock
Neo-Psykedelia
PlateselskapVirgin
Nettstedhttp://www.xtcidearecords.co.uk/
Medlemmer
Andrew «Andy» Partridge alias: Sir John Johns; sang, gitar
Colin Moulding alias: The Red Curtain; sang, bass
Dave Gregory alias: Lord Cornelius Plum; sang, fuzzgitar, melotron, piano, orgel
Ian Gregory alias: E.I.E.I. Owen; perkusjon.
Andre forhold

The Dukes of Stratosphear var et band som midt på 1980-tallet forsøkte, og delvis lyktes i å blåse nytt liv i arven fra 1960-tallet med psykedelisk rock. Gruppa var et prosjekt som medlemmene av det britiske New Wave-bandet XTC moret seg med på si'. Gruppa XTC holdt seg anonyme i forhold til dette prosjektet, og det var i starten kun spekulasjoner om hvem som kunne stå bak.

Som i XTC var Andy Partridge hovedfigur og flittigste låtskriver også i denne gruppa, men også Colin Moulding bidro med flere sanger. På albumet Skylarking har forøvrig XTC kreditert The Dukes for lånet av gitarer.

Bandet gjenoppsto i studio i 2003, bare for å bidra på samlealbumet The Wish List til inntekt for «The Multiple Sclerosis Society of Great Britain». De spilte da inn sangen «Open A Can (Of Human Beans)». Sporet ble senere inkludert i Andy Partridges soloalbum Fuzzy Warbles Volume 7 (2006).

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Chips From The Chocolate Fireball. Virgin Records COMCDX11. (1987,2001) [Albumet er satt sammen av samtlige spor fra EP-en 25 O'Clock (1985) og LP-en Psonic Psunspot (1987), som begge var produsert av John Leckie.]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]