The Door in the Floor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Door in the Floor
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår14. juli 2004
Prod.landUSA
Lengde111 min.
Bak kamera
RegiTod Williams
ProdusentAnne Carey
Michael Corrente
Ted Hope
ManusforfatterTod Williams (film)
John Irving (bok)
MusikkMarcelo Zarvos
Foran kamera
MedvirkendeJeff Bridges
Kim Basinger
Jon Foster
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Door in the Floor er en amerikansk dramafilm fra 2004 regissert av Tod Williams. Filmen bygger på den første tredjedelen av John Irvings roman A Widow for One Year (1998). De ledende rollene spilles av Jeff Bridges og Kim Basinger.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Handlingen er lagt til Long Island, hvor barnebok-forfatter og kunstner Ted Cole (spilt av Jeff Bridges) bor sammen med sin kone Marion (spilt av Kim Basinger) og deres unge datter Ruth (spilt av Elle Fanning) som stort sett er under tilsyn av hennes barnepike Alice. Hjemmet deres er fylt med fotografier av parets tenåringssønner, som tidligere ble drept i en bil-ulykke. Denne tragedien etterlot Marion dypt deprimert, og ekteskapet deres har hatt problemer siden den gang. Hver eneste dag ser familien på ett galleri av familiefotografier som også inneholder en rekke fotografier av de døde sønnene.

Ted og Marion tar midlertidig ut en skilsmisse. De bytter på å bo i huset, og i en leid leilighet i byen. Ted ansetter Eddie O'Hare for å arbeide som hennes assistent og sjåfør, ettersom hans eget førerkort blir suspendert etter fyllekjøring. Eddie og Marion engasjerer seg snart i et seksuelt forhold. Ted er på sin side interessert i Evelyn Vaughn som arbeider som modell. Marion forlater Ted og deres datter, og tar med seg alle fotografier av hennes døde sønner. Eddie tar initiativ til å hente et fotografi slik at Ruth kan ha minst ett fotografi av de døde storebrødrene hennes. Ted avslører for Eddie den egentlige historien om bilulykken som forårsaket sønnenes død, og Eddie får etter hvert vite mer om hva som kan ha bidratt til Marions intense fortvilelse, mentale tilstand, og hennes valg om å forlate sitt eneste gjenværende barn.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]