The Brothers Bloom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Brothers Bloom
Generell informasjon
SjangerDrama/komedie/romantikk
Utgivelsesår2008
Prod.landUSA
Lengde114 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRian Johnson
ProdusentRam Bergman
James D. Stern
ManusforfatterRian Johnson
MusikkNathan Johnson
SjeffotografSteve Yedlin
Foran kamera
MedvirkendeAdrien Brody
Rachel Weisz
Mark Ruffalo
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapEndgame Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Brothers Bloom er en amerikansk dramakomedie fra 2008. Filmen er skrevet og regissert av Rian Johnson, og har Adrien Brody, Rachel Weisz og Mark Ruffalo i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Stephen (Mark Ruffalo) og Bloom (Adrien Brody) er to brødre som lever livet som bedragere av millionærer og har gjort det i 25 år. De bedrar millionærene – simpelthen ved å være skuespillere. Stephen er hjernen bak og skriver manus, mens Bloom er antihelten og hovedrolleinnehaveren i historiene. De lurer aldri de samme folkene to ganger, og deres eneste kompanjong er den mystiske Bang Bang (Rinko Kikuchi), som aldri sier et ord, men som er ekspert på å sprenge ting i lufta. Men når Bloom er i trettiårene, får han kalde føtter og vil trekke seg ut, fordi han føler at hans karakterer tar fra ham hans egen identitet, og han vet ikke lenger hva som er virkelig og ikke. Men Stephen overtaler ham til et siste oppdrag, som går ut på å bedra en styrtrik godseierinne i New Jersey, Penelope Stamp (Rachel Weisz). Men mens oppdraget går sin gang, oppstår det flere problemer. For det første: De støter på brødrenes tidligere mentor, nå erkefiende, Diamond Dog (Maximilian Schell), som ønsker hevn. For det andre: Penelope er mer uforutsigbar enn de først antok. For det tredje: Bloom begynner å falle for Penelope, og vil ikke lenger samarbeide i planen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Bloom Adrien Brody
Penelope Stamp Rachel Weisz
Stephen Mark Ruffalo
Bang Bang Rinko Kikuchi
Curator Robbie Coltrane
Diamond Dog Maximilian Schell
Young Bloom Zachary Gordon
Young Stephen Max Records
Charleston Andy Nyman
The Duke Noah Segan
Rose Nora Zehetner
Bar Patron 1 Joseph Gordon-Levitt (ukredittert]
Bar Patron 2 Lukas Haas (ukredittert)
Forteller Ricky Jay

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Rachel Weisz var den første skuespilleren som skrev under for filmen.
  • Tom Cruise fikk en "spesiell takk" i rulleteksten etter filmen, for sin interesse i filmen. Cruise hadde et tre timer langt møte med regissør Rian Johnson, hvor han analyserte manuset og kom med forslag til endringer, og noen av dem tok Johnson til og med til følge. Johnson ville også gjerne ha Cruise med i en av hovedrollene i selve filmen, men skuespilleren hadde allerede et hektisk program med andre filmer og takket nei.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]