The Book of Henry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Book of Henry
orig. The Book of Henry
Generell informasjon
SjangerDramafilm
Utgivelsesår2017
Prod.landUSA
Lengde105 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiColin Trevorrow
ProdusentSidney Kimmel
ManusforfatterGregg Hurwitz
MusikkMichael Giacchino
Foran kamera
Hovedrolle(r)Naomi Watts
Jaeden Lieberher
Jacob Tremblay
Annen informasjon
Totalomsetning4.6 millioner dollar. [1]
DistributørFocus Features
Premiere16. juni 2017 (i USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Book of Henry er en amerikansk dramafilm fra 2017.

Regissør var Colin Trevorrow, og manus ble skrevet av Gregg Hurwitz. Hovedrollene spilles av blant andre Naomi Watts, Jacob Tremblay, Sarah Silverman og Lee Pace. Historien handler om en plan klekket ut av et barn, som dør av kreft, for å redde en nabo-jente. Filmen hadde premiere under Los Angeles Film Festival i juni 2017.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I en liten forstad i Hudson Valley blir 11 år gammelt geni Henry Carpenter, og hans yngre bror Peter, oppdratt av deres alenemor Susan - en servitør som ønsker å skrive en bildebok for barn. Henry har brukt sitt intellekt til å investere med suksess i aksjemarkedet, og har bygget opp en liten formue for familien sin. Henry beskytter også Peter fra en mobber på skolen. Henry og Susan er begge glad i deres nabo og Henrys klasse-kamerat, Christina Sickleman.

Henry mener at Christina blir mishandlet av hennes stefar Glenn - byens politimester. Henry forsøker å melde fra om overgrep til barnevernet, og rektor ved skolen deres - Janice Wilder. Men Glenn har mange forbindelser blant lokale myndigheter, og Wilder er uvillig til å utfordre politimesteren uten noen beviser. De klarer ikke å overbevise myndighetene om å iverksette noen etterforskning. Henry utvikler en detaljert plan for å redde Christina, som han skriver ned i en notatbok. Etter et voldsomt anfall blir Henry kjørt til sykehus, hvor de oppdager en hjernesvulst og blir operert.

Noen få dager senere dør Henry ved sykehuset. Peter gir Henrys notatbok til moren deres. Susan forsøker, men mislykkes, å få noen til å åpne en etterforskning. En kveld, fra vinduet på Peters soverom, ser hun Glenn på rommet til Christina, og hun bestemmer seg for å gjennomføre planen til Henry. Notatboken beskriver Henrys plan om å drepe Glenn med en rifle - og samtidig dekke Susans spor, slik at det vil være umulig å spore drapet tilbake til henne. Susans alibi kan skaffes ved å gjennomføre drapet samtidig som både Christina og Peter skal opptre ved et talent-show på skolen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]