The Battle of Shaker Heights

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Battle of Shaker Heights
Generell informasjon
SjangerKomedie - Romantikk - Ungdomsfilm
Utgivelsesår2003
Prod.landUSA
Lengde79 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørEfram Potelle
Kyle Rankin
ProdusentJeff Balis
Chris Moore
Ben Affleck (utøvende produsent)
Matt Damon (utøvende produsent)
ManusforfatterErica Beeney
KomponistRichard Marvin
SjeffotografThomas E. Ackerman
KlippRichard Nord
Foran kamera
MedvirkendeShia LaBeouf
Elden Henson
Amy Smart
Shiri Appleby
William Sadler
Kathleen Quinlan
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
FilmselskapMiramax Films
Eksterne lenker

The Battle of Shaker Heights er en amerikansk komedie og ungdomsfilm fra 2003. Filmen er skrevet og regissert av Efram Potelle og Kyle Rankin, og har Shia LaBeouf i hovedrollen.

Filmen er et resultat av sesong 2 av TV-programmet Project Greenlight, et realityprogram hvor ukjente regissører får muligheten til å lage en film. Serien var produsert av Ben Affleck og Matt Damon, og gikk over tre sesonger i USA, samt én sesong i Australia.

Handling[rediger | rediger kilde]

Kelly Ernswiler (Shia LaBeouf) er en ung krigstreningsentusiast som jobber på den lokale butikken, blant annet sammen med bestevennen Sarah (Shiri Appleby), som er forelsket i ham. På krigstreningen møter han Bart Bowland (Elden Henson). De to kommer umiddelbart overens, og Bart bestemmer seg for å hjelpe Kelly gjennom å bruke en militær strategi mot high school-bølla Lance (Billy Kay), som har plaget Kelly i flere år.

Kelly risikerer vennskapet med Bart når han blir forelsket i hans eldre søster Tabby (Amy Smart), selv om hun skal gifte seg med den kjekke businessmannen Miner Weber (Anson Mount). Kelly har også et skjørt forhold til faren, den tidligere rusmisbrukeren Abe (William Sadler), som ved flere anledninger nesten har ødelagt familien. Moren Eve (Kathleen Quinlan) har lenge prøvd desperat å få dem til å snakke normalt med hverandre, men forgjeves. I tillegg må han bestemme seg for om fantasyverdenen han lever i på krigstreningen er verdt konsekvensene han må møte.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]