Hopp til innhold

The B-52s

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The B-52s
OpphavAthens, USA (1976)
SjangerNew wave, poprock
Aktive år1976
PlateselskapWarner Bros. Records, Astralwerks, Island Records
Nettstedhttps://www.theb52s.com/
IMDbIMDb
Medlemmer
Kate Pierson, Cindy Wilson, Fred Schneider, Ricky Wilson, Keith Strickland

The B-52s (før 2009 skrevet The B-52's) er et amerikansk rockeband dannet i 1976 i Athens (Georgia). Gruppen har bestått av vokalistene Kate Pierson, Cindy Wilson og Fred Schneider, gitaristen Ricky Wilson (Cindys eldre bror) og Keith Strickland på trommer i ulike konstellasjoner. Navnet The B-52s er tatt fra en damefrisyre (også kalt beehive) som minner om nesepartiet til det amerikanske bombeflyet Boeing B-52 Stratofortress.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bandet ble dannet etter at medlemmene hadde holdt en spontan jamsession på en kinarestaurant. I 1978 kom den første singelen, «Rock Lobster». Låten ble en hit i det musikalske undergrunnsmiljøet, og den ledet til at bandet fikk opptre på den legendariske klubben CBGB i New York. Året etter kom debutalbumet The B-52's, og to år senere oppfølgeren Wild Planet, som ble en større suksess en debutalbumet. Gruppen ble regnet som en del av new wave-sjangeren, men musikken deres var mer eksperimentell enn annen musikk i denne sjangeren.

Høsten 1985 døde Ricky Wilson. Det kom senere fram at han døde av aids. I 1986 kom albumet Bouncing Off the Satellites, men i skyggen av Wilsons død var det problemer for gruppen å arbeide. Medlemmene tok en pause på tre år, før albumet Cosmic Thing ble sluppet i 1989. Dette ble gruppen største salgssuksess, med låter som «Deadbeat Club», «Roam» og gruppens mest kjente låt «Love Shack».

Gruppen ga ut et album til, Good Stuff, i 1992. Cindy Wilson hadde da forlatt gruppen. I 1998 kom samlealbumet Time Capsule, og bandet gjennomførte i den sammenheng en turné. I 2008 vendte Cindy Wilson tilbake til gruppen, som slapp et nytt album og turnerte i Europa.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum
EP
Livealbum
Samlealbum

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]