The Angels' Share

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
The Angels' Share
Generell informasjon
SjangerKomedie
Drama
Prod.landStorbritannia
Utgivelsesår2012
Lengde101 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørKen Loach
ManusforfatterPaul Laverty
ProdusentRebecca O'Brien
SjeffotografRobbie Ryan
KlipperJonathan Morris
Foran kamera
MedvirkendePaul Brannigan
John Henshaw
Gary Maitland
Jasmin Riggins
William Ruane
Siobhan Reilly
Roger Allam
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
FilmselskapEntertainment One
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

The Angels' Share er en britisk indie-dramakomedie fra 2012. Filmen er regissert av Ken Loach etter manus fra Paul Laverty. Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland, Jasmin Riggins, William Ruane, Siobhan Reilly og Roger Allam spiller de viktigste rollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen fokuserer mest på Robbie (Paul Brannigan), som i årevis har slitt med voldelig oppførsel, og har nok en gang blitt dømt til samfunnstjeneste. Samboeren Leonie gir ham nå et ultimatum - slutt med volden, ellers får han ikke se henne eller deres nyfødte sønn Luke. Leonies familie vil ha ham så langt unna henne som mulig, og han har ertet på seg flere tvilsomme folk, så han er i livsfare døgnet rundt, hvor enn han går. I samfunnstjenesten møter han på flere andre personer som han straks former et bånd med.

Via dem kommer han tilfeldigvis inn i en vinsmakingsbegivenhet, hvor han blir rost av eksperter for sine evner til å kunne gjenkjenne vinsmaker ved lukt. Gjennom dette blir han oppmerksom på The Angels' Share, en sjelden whiskytype hvis hver flaske er verdt hundretusenvis av pund. For å kunne forsørge familien og flytte fra hjembyen Glasgow, bestemmer han seg for å slå seg sammen med vennene og stjele litt fra kilden i Edinburgh. Den er imidlertid høyt sikret, så det er lettere sagt enn gjort, og de trenger en god plan.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]