The Accountant

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Accountant
Generell informasjon
SjangerAction
Thriller
Drama
Utgivelsesår2016
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGavin O'Connor
ProdusentLynette Howell Taylor
Mark Williams
ManusforfatterBill Dubuque
MusikkMark Isham
SjeffotografSeamus McGarvey
KlippRichard Pearson
Foran kamera
MedvirkendeBen Affleck
Anna Kendrick
J.K. Simmons
Jon Bernthal
Jeffrey Tambor
John Lithgow
Cynthia Addai-Robinson
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Accountant er en amerikansk actionthriller fra 2016. Filmen er regissert av Gavin O'Connor, og har Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor, John Lithgow og Cynthia Addai-Robinson i hovedrollene.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Som barn får Christian Wolff diagnosen Høytfungerende autisme. Men faren til Chris avviser alle tilbud om at sønnen hans skal flytte i et langt bedre miljø for å håndtere hans forstyrrelse. Han mener at Chris selv må overvinne vanskelighetene ved hans tilstand. Men moren til Chris velger å forlate familien. Bekymret for at andre vil utnytte sønnen hans, forsøker faren hans blant annet å lære bort kampsport til Chris og hans bror, Braxton. Som voksen arbeider Chris som regnskapsfører i Plainfield, Illinois. Han utsetter seg daglig for høy musikk og blinkende lys, for å overbelaste sanseinntrykkene sine.

En dag blir Chris ansatt for å gå over hele regnskapet til Living Robotics etter at bedriftens grunnlegger og administrerende direktør, Lamar Blackburn, og hans søster Rita har fått vite om en rekke økonomiske avvik fra deres interne regnskapsfører Dana Cummings. Men denne jobben viser seg å være langt farligere enn først antatt, når Chris oppdager at over 61 millioner dollar har blitt underslått fra bedriften.

Bedriftens finansdirektør Ed Chilton, en diabetiker, blir tvunget av en leiemorder til å begå selvmord ved å ta en overdose insulin. Lamar avskjediger deretter Chris, og påstår at Chilton begikk selvmord etter å ha begått underslag fra bedriften. Men antall døde fortsetter å stige, og Chris oppdager snart at han også blir jaget av både myndighetene og kriminelle som forsøker å hvitvaske penger gjennom bedrifter som Living Robotics.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Ben Affleck.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]