Théodore Maunoir

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Théodore Maunoir
(Source: www.redcross.int)

Théodore Maunoir (født 1. juni 1806, død 26. april 1869) var en sveitsisk kirurg og medgrunnlegger av Den internasjonale Røde Kors-komiteen.

Théodore Maunoir ble født inn en velstående familie fra Genève og begge hans foreldre var leger. Maunoir fulgte familietradisjonen med å studerte medisin i Storbritannia og Frankrike. Maunoir ble tildelt sin doktorgrad i kirurgi i 1833. Etter at Maunoir kom tilbake til sin hjemby, ble han medlem av Genève-kommisjonen for hygiene og helse og foreningen for offentlig velferd i Genève.

Maunoir forble medlem av Den internasjonale Røde Kors-komiteen frem til sin tidlige og uventede død i april 1869. Maunoirs etterfølger i komiteen ble lokalpolitikeren Louis Micheli de la Rive, som også kom fra Genève.

Maunoir ble av sine venner og bekjente ansett som ekstremt intelligent og sjarmerende person med en utmerket sans for humor. Da Maunoir giftet seg for første gang, tok han også ansvaret for barna fra konens tidligere ekteskap. Da hans første kone døde, giftet Maunoir seg for andre gang. Maunoir var en meget nær og god venn med Louis Appia, som også var kirurg.