Telenor Sverige

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Telenor Sverige
Telenorbutikk i Kalmar i Sør-Sverige
Svensk orgnr.556421-0309
BransjeTelekommunikasjonsbransjen, mobilbransjen
Etablert2005
MorselskapTelenor
LandSverige
Produkt(er)fasttelefon
Antall ansatte 1 782 (2012)
Nettstedwww.telenor.se

Telenor AB er en svensk teleoperatør som tilbyr mobil-, bredbånds- og fastnettjenester. Selskapet oppsto i 2006 ved en sammenslåing av selskapene Vodafone Sverige (Europolitan), Bredbandsbolaget, og Glocalnet. Telenor AB i Sverige er 100% eid av norske Telenor. Selskapet har hovedkvarter i Stockholm og Karlskrona, hvor kundeservice er lokalisert. Hovedkvarteret i Karlskrona ble opprettholdt som del av en avtale med den svenske regjeringen som forutsetning da Telenor fikk kjøpe opp de svenske selskapene. Administrerende direktør siden 16. april 2009 er Lars-Åke Norling.

Telenor AB er den tredje største mobiloperatøren i Sverige, etter Telia og Tele2, og er det eneste selskapet utenom Telia som tilbyr både mobil, fast- og bredbåndskommunikasjon til privat- og bedriftsmarkedene. Dette gjør Telenor AB til Telias fremste utfordrer. I Sverige eier Telenor også mobilselskapet djuice – som henvender seg til prisbevisst ungdom – og TV-distributøren Canal Digital med kabelnett og satellittilbud. Disse selskapene er derimot direkte eid av Telenor ASA i Norge, og ikke av Telenor AB.

I 2008 hadde Telenor AB om lag 17,5% markedsandel innen mobilområdet, og en omsetning på 4,4 mrd norske kroner. Antall mobilkunder er 1,9 millioner og antall bredbåndskunder 438 000.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Telenor Group Arkivert 9. februar 2009 hos Wayback Machine. – presentasjon av Telenor AB.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata