Telenor Objects

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Telenor Objects AS er et norsk selskap innen maskin-til-maskin-kommunikasjon (M2M), og utgjør et av Telenors to strategiske initiativer for å fange markedet for M2M, eller tilkoblede objekter. Det er et heleid datterselskap av Telenor ASA. Telenors M2M-initiativ er organisert gjennom Telenor Next – med Telenor Objects og Telenor Connexion som hver betjener kunder i sin del av verdikjeden, henholdsvis lavt og høyt. Telenor Objects har hovedkontor i Oslo.

Telenor Objects tilbyr en administrert tjeneste for tilkoblede objekter. Målet er å styrke omfanget av- og tilkobling[1] av infrastruktur som kobler objekter og gir sanntidsinformasjon fra distribuerte enheter, sensorer eller andre enheter. Selskapet støtter og utvikler tjenester til tingenes internett, som innebærer nettverksammenkobling av hverdagsobjekter. Programvaren er spesielt brukt til logistikk, transport (flåtestyring), fiskeri, landbruk, og i økende grad i helsevesenet.

Telenor Objects ble dannet i juli 2009, av forskere og utviklere i Telenor Norge og Telenor R&I. De to foretakene hadde jobbet hver for seg innen M2M-tjenester siden 2007, med et fokus på RFID i Telenor Norge, og et fokus på trace and track i Telenor R&I.[2]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Offering Up a Platform for M2M Connectivity Arkivert 20. november 2010 hos Wayback Machine. - Connected World, 7. April, 2010.
  2. ^ Connected World Magazine Announces 2010 CW 100 Arkivert 8. august 2011 hos Wayback Machine. - Connected World, 7. October, 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]