Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Teenage Mutant Ninja Turtles
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 29. juli 2014 (2014-07-29) (Mexico by)[1]
  • 8. august 2014 (2014-08-08) (USA)
Prod.landUSA USA
Lengde101 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJonathan Liebesman
Produsent
Manusforfatter
Basert påTeenage Mutant Ninja Turtles 
av Peter Laird
Kevin Eastman
MusikkBrian Tyler[2]
SjeffotografLula Carvalho
Klipp
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett125 millioner USD[4]
Totalomsetning477 204 754 USD[4]
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Teenage Mutant Ninja Turtles er en amerikansk science fiction-actionfilm fra 2014, basert på tegneserien Teenage Mutant Ninja Turtles av Kevin Eastman og Peter Laird.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

April O'Neil, en lokal reporter for Channel 6 i New York City, ser nærmere på en bølge av kriminalitet av en gruppe som kaller seg Foot Clan. På en brygge om natten ser April at gruppen raner en container. Etter at en usett person angriper tyvene, legger April merke til et symbol som ble lagt igjen. Senere, i løpet av et veldedighetsarrangement som arrangert av Sacks Industries, uttrykker April takknemlighet til organisasjonens administrerende direktør, Eric Sacks, som var hennes avdøde fars nære kollega.

Foot Clan`s leder, som går under kallenavnet Shredder, er frustrert over hvordan aksjonene deres forhindres av Ninja Turtles gir ordre om å ta flere gisler ved en T-banestasjon. April blir også tatt som gissel. Fire mystiske skikkelser ankommer, tar ut medlemmene av Foot Clan, og frigjør alle gislene. April følger etter dem og blir sjokkert over å se at gjengen er antropomorfe mutant-skilpadder. April vender tilbake til leiligheten hennes og begynner å tenke på "Project Renaissance" farens tidligere vitenskapelige eksperiment, som involverte fire skilpadder under kallenavnene Leonardo, Donatello, Michelangelo, Raphael samt en mutert rotte kalt Splinter. April sin kollega Vern Fenwick kjører henne senere til Sacks Industries, hvor hun betror seg til Eric om oppdagelsen hennes. Eric avslører at April`s far tidligere hadde eksperimentert på et mutagen skapt i ett forsøk på å kurere sykdom, men som ble antatt tapt i brannen som også drepte April`s far.

Senere forklarer skilpaddene til April hvordan et mutagen fikk dem til å vokse og utvikle forskjellige krefter, og at de lærte seg kampsport som ninja. Når April avslører at hun allerede hadde fortalt Eric Sacks om oppdagelsen av skilpaddene, opplyser Splinter henne at Sacks var ansvarlig for å drepe faren hennes. Deretter angriper Shredder og Foot Clan leiren deres, og flere av ninja-skilpaddene blir tatt til fange. Sacks planlegger å oversvømme New York med ett virus, i den tro at han kommer til å bli rik fra befolkningen som ønsker en vaksine.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]