Ted Horn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ted Horn
Født27. feb. 1910Rediger på Wikidata
Cincinnati
Død10. okt. 1948Rediger på Wikidata (38 år)
Illinois
BeskjeftigelseRacerbilfører Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
UtmerkelserMotorsports Hall of Fame of America

Ted Horn (født 27. februar 1910, død 10. oktober 1948), født som Eylard Theodore Von Horn, var en amerikansk racerbilist. Han vant de nasjonale mesterskapene i 1946, 1947 og 1948, og samlet tilsammen 24 førsteplasser 12 andreplasser og 13 tredjeplasser i 71 større amerikanske mesterskap før sin død på DuQuoin State Fairgrounds Lane i en alder av 38.

Tidlig liv og karriere[rediger | rediger kilde]

Ted Horn ble født i Cincinnati i Ohio. Familien flyttet flere ganger i løpet av Teds barndom, og slo seg til slutt ned i Los Angeles. 15 år gammel fant Horn seg arbeid i Los Angeles Times.

På vei til jobb ble han en dag tatt for å ha kjørt for fort. Han forsøkte så godt han kunne å komme ut av situasjonen på en lettvint måte. Politimannen ga ham en ganske uvanlig straff for overtredelsen. Den unge mannen måtte dra til en bane som het San Jose Speedway. Der var det vanligvis flere biler enn sjåfører, og deretter fant de en villig bileier som lot ham kjøre. En gang fikk han all den hastigheten han trengte for å få farten ut av sitt system. Han kunne hente sin beslaglagte bil. Ted ville ta hensyn til råd fra politiet, og til slutt kom han tilbake for å hente sin bil. Men han fant en ny lidenskap i bilsport og ville aldri »få den farten han hadde ut av sitt system».

Ted begynte sin karriere for alvor på en bilbane i California kalt Legion Ascot Speedway, og oppdaget at han hadde mye å lære, siden han vanligvis var den mest langsomme sjåføren på banen. Til slutt fikk han et tips fra et par av sjåførene om hvordan han kunne forbedre sine rundetider og bidra til å utvikle sin kjørestil. Han ble utsatt for en alvorlig ulykke hvor han brakk foten og brente ryggen. Han lå på bedringens vei i flere uker. På oppfordring fra sine foreldre lovet han å forlate sporten. Han hadde til hensikt å overholde sine foreldres ønsker, men etter tre år begynte han med billøp igjen.

  • Ted Horn var den beste over en 10-årsperiode i Indianapolis 500s historie.
  • Under hans Indianapolis 500-karriere, fullførte Ted Horn 1 944 av 2 000 mulige runder (97%).
  • Selv om Horn startet 1 947 løp fra pole position, var 3. raskeste kvalifiserende i fart bak Bill Holland og Duke Nalon.
  • Horn kvalifisert seg for den prestisjetunge 100 mph-klubben åtte ganger.

Priser[rediger | rediger kilde]

  • Han ble kåret til den Nasjonale Sprint Bil Hall of Fame i 1991.
  • Han ble innvalgt i Motorsportens Hall of Fame of America i 1993.