Taylor Twellman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Taylor Twellman
Født29. feb. 1980[1]Rediger på Wikidata (43 år)
Minneapolis
Beskjeftigelse
Utdannet vedSt. Louis University High School
FarTim Twellman
NasjonalitetUSA
UtmerkelserMLS Golden Boot

Taylor Timothy Twellman (født 29. februar 1980) er en amerikansk fotballspiller. Twellman spiller spiss i MLS-klubben New England Revolution. Twellman kan helt klart omtales som en målfarlig spiss. I løpet av seks år har Twellman spilt 177 kamper for New England, og skåret hele 168 mål. Taylor Timothy gikk i 2000 til den tyske 2. Bundesliga-klubben 1860 München. Ettersom han kun fikk spille for B-laget og aldri fikk noen kamper for A-laget valgte han i slutten av 2001 å signere for hans nåværende klubb.

Spissen har siden 2002 vært fast inventar på det amerikanske landslaget, og han har rukket å få med seg 29 kamper. Han har kun skåret 6 mål på landslaget. Siste overgangsvindu (januar 2008) ramlet det inn et bud på spissen. Det var den engelske Championship-klubben Preston North End (David Beckhams utlånklubb) som kom med budet, som var på rundt 2.5 millioner dollar. New England Revolution takket nei, og spissen ble værende.

Også i Norge har Twellman vært ønsket. Odd Grenland la inn et bud på én million dollar i januar 2007. Rundt samme periode bekreftet også Viking FKs sportsdirektør Egil Østenstad at stavangersklubben også ønsket seg amerikaneren.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 38772, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]