Target Number One

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Target Number One
Generell informasjon
Utgivelsesår2020
Prod.landCanada
Lengde125 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDaniel Roby
ProdusentValérie d'Auteuil
ManusforfatterDaniel Roby
MusikkJean-Phi Goncalves
Foran kamera
Hovedrolle(r)Antoine Olivier Pilon
Stephen McHattie
Don McKellar
BirollerAmanda Crew
Jim Gaffigan
Josh Hartnett
Annen informasjon
Prod.selskapHighland Film Group
DistributørLes Films Séville
Premiere10. juli 2020
Eksterne lenker

Target Number One er en canadisk thriller fra 2020, regissert av Daniel Roby. Filmen var basert på den sanne historien om Alain Olivier fra Quebec som satt i fengsel i åtte år i Thailand på 1980-tallet, etter å ha blitt brukt som en syndebukk av Service canadien du renseignement de sécurité. Josh Hartnett spiller en undersøkende journalist Victor Malarek, som ønsker å skrive en reportasje om Daniel Léger (spilt av Antoine Olivier Pilon)

Filmen hadde premiere i Canada den 10. juli 2020, og i USA den 24. juli 2020.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1989 undersøker den kanadiske journalisten Victor Malarek fra avisen The Globe and Mail omstendighetene rundt den mistenkelige arrestasjonen av Daniel Léger, en 25 år gammel heroin-misbruker som soner i fengsel i Thailand og risikerer dødsstraff. Malareks interesse vekkes ytterligere når han spør kanadiske myndigheter om flere detaljer rundt saken, men de nekter å gi ham mer informasjon. Malarek bestemmer seg for å grave dypere, og avdekker noen bekymringsfulle ting om saken. Han bringer saken til sin redaktør Art, som motvillig går med på at Malarek skal reise til Thailand for å intervjue thailandske myndigheter og Léger.

Men Daniel Léger viser seg å være en rus-avhengig, som uforvarende tok på seg en jobb gjennom narkotika-selgeren Glen Picker. Men Picker varsler detektiv Frank Cooper og påstår at Léger er en langt større kriminell aktør enn det han egentlig er. Picker manipulerer Léger til å møte detektiv Cooper som arbeider undercover, og Picker påstår at Cooper er en narkotika-smugler. Men politi-operasjonen får problemer når det blir avdekket at Léger er alt for nervøs til å reise til Thailand, og han har problemer med å få innvilget pass.

Det kanadiske politiet sørger for at Léger får passet han trenger for å reise utenlands, og betaler for den unge mannens flyreiser, hoteller og utgifter i Thailand. Léger, som ikke har noen andre alternativer, reiser til Thailand og forsøker å få i stand et narkotika-kjøp. Under rettssaken lyver Detektiv Cooper om at Léger er en hardbarket kriminell, og at han visstnok skal ha en lang rekke tidligere dommer mot seg i Canada. I Canada føler Malarek et press for å avslutte undersøkelsene sine. Han mister jobben i The Globe and Mail, og hans kone forlater ham på grunn av alt presset.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Antoine Olivier Pilon som Daniel Léger
  • Jim Gaffigan som Picker
  • Josh Hartnett som Victor Malarek
  • Stephen McHattie som Frank Cooper
  • Cory Lipman som Al Cooper
  • Don McKellar som Norm
  • J. C. MacKenzie som Arthur
  • Amanda Crew som Anna Malarek

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]