Tapere i Tallinn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tapere i Tallinn
orig. Torsk på Tallinn - en liten film om ensamhet
Generell informasjon
FilmtypeTV-film
SjangerReality Based Horror
Utgivelsesår1999
Prod.landSvensk
Lengde1 t.
SpråkSvensk
Bak kamera
RegiTomas Alfredson
ProdusentIréne Tostar
SjeffotografLeif Benjour
Foran kamera
Hovedrolle(r)Robert Gustafsson
Premiere22. april 1999 (Sverige) (SVT)
18. desember 2000 (Norge) (NRK)
21. februar 2007 (Norge) (DVD)[1]
Eksterne lenker

Tapere i Tallinn (orig: Torsk på Tallinn - en liten film om ensamhet) er en svensk TV-film fra 1999, produsert av Killinggänget og regissert av Tomas Alfredson. Mange av rollene spilles av Robert Gustafsson.

Handling[rediger | rediger kilde]

En gruppe svenske menn drar på gruppereise til Tallinn i regi av et kontaktformidlingsbyrå for å finne seg partnere. De reisende er den forsagte dansebandentusiasten Roland Järverup fra Karlskoga; Micke og Slobodan, to storsjekkere fra Skövde som har gått lei av de lokale damene; den asosiale langtidsstudenten Magnus Ronell; den taletrengte renholdsgründeren Lennart Sundström som bor med sin gamle mor i Vännäs og en del andre menn. Reisen ledes av Percy Nilegård og bussen kjøres av Lasse Kongo, en alkoholiker med en ubegripelig roslagsdialekt. For mange av deltagerne slutter ikke reisen helt som planlagt.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen hadde premiere på SVT1 22. april 1999 og er et eksempel på en mockumentary. Deler av filmen er spilt inn i den nesten avfolkede havnebyen Paldiski i Estland, noen mil vest for Tallinn. Arrangementet hvor mennene får møte de estiske kvinnene er spilt inn på Folkets hus i Spånga vest i Stockholm.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]