Talvisota: Icy Hell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Talvisota: Icy Hell
UtviklerBlitzfront Game Studio
UtgiverNival Interactive
Blitzfront Game Studio
SpillmotorEnigma engine
PlattformWindows
Utgivelse16. november 2007
SjangerSanntidsstrategispill
ModusEnspiller
AldersgrenseVET 12
FormatDVD-ROM

Talvisota: Icy Hell (på russisk: Talvisota: Ледяной ад) er et sanntidsstrategispill til PC basert på begivenhetene fra vinterkrigen mellom Finland og Sovjetunionen fra 1939 til 1940. Spillet ble utviklet av Blitzfront Game Studio og utgitt i 2007 i Samveldet av uavhengige stater og i 2008 i Finland.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

I Talvisota: Icy Hell lar spilleren velge mellom to forskjellige kampanjer: Finland og Sovjetunionen. Hver kampanje gjenskaper kronologisk vinterkrigens gang fra 30. november 1939 til 13. mars 1940.

I den finske kampanjen (bestående av 13 oppdrag delt i tre kapitler) følger spilleren kampene fra sikkerhetssonen ved den finsk-sovjetiske grensen og de første trefningene langs Mannerheimlinjen til slaget ved Suomussalmi og kampene på det karelske nes i sluttfasen av krigen.

I den sovjetiske kampanjen (bestående av syv oppdrag delt i tre kapitler) følger spilleren den første fasen av den sovjetiske invasjonen av Finland og den første offensiven mot Mannerheimlinjen, til slagene nord for Ladoga-sjøen og slaget ved Suomussalmi til storoffensiven i februar-mars 1940 på det karelske neset i sluttfasen av krigen.

Ettersom spillet er basert på Enigna-motoren er spillbarheten ganske lik Blitzkrieg-serien (og tidligere versjoner av spillet, blant annet demoen, var designet som en tilleggspakke), men noen elementer fra Blitzkrieg-serien som at lastebiler kan erstatte drepte soldater og at ødelagte kjøretøy og kratere forsvinner med tiden er fjernet fra spillet, med formålet å øke spillets realisme.

Enheter[rediger | rediger kilde]

Spillet introduserer spilleren med over 72 nye eller modifiserte enheter (som inkluderer stridsvogner, panserbiler, infanteri, artilleri og luftvåpen). De mest bemerkelsesverdige blant de nye enhetene er finske soldater på ski, stridsvogner som Vickers 6-ton, T-28, flere varianter av T-26 og BT-serien, bombefly som SB-2 og Bristol Blenheim og jagerfly som Fokker D.XXI og Polikarpov I-16. Bemerkelsesverdig er også bruken av det historiske finske nasjonalitetsmerket (hakekorset) på militærfly og kjøretøy mellom 1918 til 1944.

Ved siden av de nye enhetene er det også et antall nye bygninger og andre gjenstander laget spesielt for det finske landskapet, og Viborg slott (på finsk: Viipurin linna, på svensk: Viborgs fästning) er også inkludert i spillet.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]