Diskusjon:Albert Braut Tjåland

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Alfie Haaland hans onkel?[rediger kilde]

Er Alfie Haaland hans onkel, og på hvilken side av Tjålands slekt? Dette slektskapet bør forklares. Tjålands mor het som pikenavn Braut og hennes søster er gift med Alfie, og kan følgelig ikke være Alfie Hålands søster. Alfies far het også Haaland, og spilte også for Bryne i sin tid. Eneste mulighet jeg kan se er navnebytte/adopsjon/halvsøsken. Derfor betviler jeg kjødelig onkel, om ikke det kan bevises.

Eller regner vi Alfie som onkel fordi han er inngiftet med hans tante? Det som i eldre tider gikk under fellesbetegnelsen for "filleonkel" - som blant annet onkel uten genetisk blodsbånd. Jeg benekter ikke at det er en form for onkel, men er litt usikker på hvilken linje Wikipedia legges seg på her.

Jeg vet ikke om vi har en linje vi følger. Men ellers foreslår jeg at vi ikke lar dette skli helt ut til det uoversiktlige. For vi kan ellers miste oversikten den dagen vi skal se på andre kulturer (som Russland og Pakistan) hvor slektskap defineres på en annen måte.

Gabriel Høyland (23 landskamper) derimot er onkel til hans mor, og kan nevnes om en ønsker det. Brrr (diskusjon) 9. okt. 2022 kl. 19:05 (CEST)[svar]