Taichung kraftverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Taichung kraftverk

Taichung kraftverk er et varmekraftverk i Taichung i Taiwan. Det har en installert produksjonskapasitet på 3 300 MW, fordelt på 10 blokker. Brenselkilden er kull. Anlegget stod ferdig i 1998, men ble utvidet i 2006. Operatør er Taiwan Power Company (Taipower).

Anlegget brenner 12 millioner tonn bitumenøst kull og 2,5 millioner tonn lav-bitumenøst kull (brunkull) årlig. Mye av kullimporten kommer fra Indonesia. Utslippene av CO2 er blant verdens største fra ett punkt – mer enn 40 millioner tonn årlig, eller nesten like mye som hele Norges CO2-utslipp.

Ved siden av ligger Taichung-2 kraftverk, en installasjon på 1 930 MW oppført ferdig i 1992. Totalt har de to anleggene dermed en effekt på samlet 4 130 MW.

I havneområdet lengre nord i Taichung oppførte Mitsui og Toshiba i det kulldrevne Taichung IPP kraftverk i år 2000. Det er på 1 000 MW, fordelt på to 500 MW-blokker som også er kullfyrte. Dette anlegget har mindre direkte fysisk sammenbinding med Taichung kraftverk, men de leverer kraft til samme grossistselskaper under likeartede kontrakter.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

energistubbDenne energirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.