TYPO3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Logo of TYPO3

TYPO3 er et meget fleksibelt open source content management system (CMS) skrevet i PHP. Det ble startet i 1998 av Kasper Skårhøj. Det brukes av mange profesjonelle webutviklere til krevende oppgaver og nybegynnerterskelen kan derfor virke høy for utviklere. Mye arbeid er lagt ned for å gjøre det mest mulig brukervennlig for innholdsredaktører.

TYPO3 bruker MySQL som database og blir konstant videreutviklet, nå er det kommet til version 4.0. TYPO3 er som mange andre CMS-systemer også oppdelt i frontend og backend, henholdsvis bruker- og administratordelen. Sidstnevnte kan benyttes til å redigere innholdselementer på systemets frontend gjennom en alminnelig nettleser.

Utvidelser[rediger | rediger kilde]

Der finnes over 2000 utvidelsesmoduler (extensions) til systemet, mange av dem med open source licens. Disse utvidelsene gjør det enkelt for web-utviklere å administrere og designe en mellomstort web-site. Blant utvidelsene er nyhetssystemer, shop-systemer, diskusjonsfora m.v. Alle utvidelsesmodulene er tilgjengelig via TYPO3 Extension Repository (TER).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]