TSI (motorteknologi)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

TSI (forkortelse for Twincharged Stratified Injection eller Turbocharged Stratified Injection) er en motorteknologi benyttet i bensinmotorer av Volkswagen. Samme teknologi kalles TFSI hos Audi.

Teknologien bestod opprinnelig av direkte innsprøytning, mekanisk drevet kompressor og eksosdrevet turbo.[1] TSI-motoren vant prisen for beste nye motor i 2006.[2] Etter hvert bruker Volkswagen betegnelsen TSI/TFSI også om alle sine bensinmotorer med turbo (også de uten kompressor).

TSI-teknologien ble introdusert i Volkswagen Golf tidlig i 2006. Den første TSI-motoren, med et sylindervolum på 1,4 liter, var utstyrt med både turbo og kompressor for å oppnå høyere effekt med relativt lave utslipp av CO2 og bedre drivstoffsøkonomi. Dette var tydelig da TSI-motoren ble sammenlignet med en motor uten turbo og kompressor som hadde 2-liters volum.

TSI-motoren på 1,4 liter som opprinnelig var tilgjengelig i Volkswagen Golf (etterhvert også tilgjengelig i Jetta, Touran og Scirocco) utviklet 170 hestekrefter, men kom også i en versjon med 140 hestekrefter. Etter hvert er teknologien også innført i motorer på 1,6, 1,8 og 2,0 liter. 1,8 TSI finnes blant annet i Audi A4 og Skoda Octavia

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Din Side Motor: VIDEO: Volkswagens fantastiske TSI-motor Arkivert 20. oktober 2008 hos Wayback Machine.
  2. ^ «International Engine of the Year Awards». Arkivert fra originalen 7. august 2008. Besøkt 17. oktober 2008.