T-Mobile

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For sykkellaget, se T-Mobile Team
T-Mobile
Deutsche Telekom 2022.svg
Org.formAndelsselskap (GmbH)
BransjeTelekommunikasjonsbransjen
Etablert18. september 1990
Eier(e) Deutsche TelekomRediger på Wikidata
Morselskap Deutsche TelekomRediger på Wikidata
Datterselskap T-Mobile US, T-Mobile UK, Albanian Mobile Communications, Hrvatski Telekom, T-Mobile AustriaRediger på Wikidata
Eierandel i T-Mobile US, Ben NLRediger på Wikidata
Hovedkontor BonnRediger på Wikidata
LandTyskland
Produkt(er) GSMRediger på Wikidata
Grunnlegger(e)Deutsche Telekom
Nettsted Offisielt nettsted
T-Mobile's hovedkvarter i Bonn i Tyskland.

T-Mobile er et tysk mobiltelefonselskap, eiet av Deutsche Telekom. Det ble skilt ut som egen virksomhet i 1990, og har hovedkvarter i den tidligere hovedstaden Bonn i det vestlige Tyskland. Selskapet har spesialisert seg på integrerte operasjoner med tilbud av både mobiltelefoni, fasttelefoni og bredbånd, og har overtatt en rekke tidligere statseide teleselskap i Mellom-Europa og på Balkan. Selskapets omsetning i 2007 var om lag 450 milliarder kroner, og driftsoverskuddet 140 milliarder kroner. Antall ansatte i 2008 var 237 000.

Selskapet har 140 millioner abonnenter, fordelt på flere land, og er dermed verdens åttende største mobiltelefonoperatør. Selskapet opererer egne teleselskap i Tyskland, Østerrike, Nederland, Storbritannia og USA, og har majoritetseierskap i teleselskap under navnet T-Mobile i Ungarn, Polen, Tsjekkia, Slovakia, Kroatia og Montenegro. Dessuten har T-Mobile minoritetsposter i Albania, Bulgaria, Bosnia-Hercegovina, Hellas, Makedonia og Romania. Deutsche Telekom har også et internettselskap (ISP) kalt T-Online, som leverer tjenester til bredbåndsnett i Tyskland, Østerrike og Sveits.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]