Syvende himmel (1927)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Syvende himmel
orig. 7th Heaven
Generell informasjon
Utgivelsesår1927
Prod.landUSA
Lengde90 min.
Språkstum (engelske mellomtitler)
Bak kamera
RegiFrank Borzage
ProdusentWilliam Fox
ManusforfatterBenjamin Glazer
Foran kamera
MedvirkendeJanet Gaynor
Charles Farrell
Ben Bard
Prod.selskapFox Film Corporation
Eksterne lenker

Syvende himmel[1] (originaltittel: 7th Heaven, også kjent som Seventh Heaven) er et amerikansk stumfilmdrama fra 1927 regissert av Frank Borzage og med Janet Gaynor og Charles Farrell i hovedrollene. Filmen er basert på Austin Strongs teaterstykke «Seventh Heaven» fra 1922.

Borzage vant Oscar for beste regi for denne filmen på den 1. Oscar-utdelingen i 1929.

Handling[rediger | rediger kilde]

Chico arbeider i kloakken i Paris. Han drømmer om å begynne som gatefeier, og tenner derfor lys i kirken. Han ber også en blond kvinne om å bli kjæresten hans. Men hans ønsker blir aldri oppfylt, noe som gjør ham bitter. En dag redder Chico den unge prostituerte Diane, som har problemer med sin skruppelløse søster Nana.

Politiet forsøker å arrestere flest mulig prostituerte, men Chico redder henne ved å late som om han er ektemannen hennes. Deretter må de Chico og Diane opprettholde denne fasaden, og late som de er ektefeller. Så Chico lar Diane flytte inn på loftet hos ham. Men etter hvert blir de to gode venner. Men når krigen bryter ut, blir Chico innkalt til militæret. Diane finner seg jobb ved en fabrikk som produserer ammunisjon.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]