Svetlana Sotiroff MacDonald

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Svetlana Sotiroff MacDonald
Født9. oktober 1943 (74 år)
Utdannet ved University of Western Ontario

Svetlana Sotiroff MacDonald (født 9. oktober 1943 i Genève i Sveits) er en sveitsiskfødt canadisk advokat, medlem av London Public Library Board i London i Ontario og styremedlem for Carrefour des Femmes du Sud-Ouest de l'Ontario (CFSOO).

MacDonald er datter av George D. Sotiroff, født i Sofia i Bulgaria og hans kone Irene Sotiroff f. Torday født i Budapest i Ungarn. MacDonald flyttet sammen familien til New York City under den andre verdenskrig og deretter flyttet de videre til Kitchener i Canada. Dette var en tid da den politiske situasjonen i USA gjorde at MacDonald og familien ble regnet som uønskede selv om hennes familie var godt utdannet og av østlig europeisk opprinnelse. Til tross for hennes slaviske gitt navn og gæliske etternavn var morsmålet hennes fransk.

MacDonald har en doktorgrad i fransk litteratur samt juridisk embetseksamen fra Universitetet i det vestlige Ontario. MacDonald sluttet seg til den religiøse organisasjonen Vennenes samfunn i 2001.

Svetlana og hennes ektemann Ross, har fire voksne sønner, Gregory, Anthony, Stephen og Philip. Svetlana har også en bror, George C. Sotiroff, som er en embetsmann og musiker bosatt i New York City.