Hopp til innhold

Sven Henning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sven Henning
Født18. sep. 1940Rediger på Wikidata (83 år)
BeskjeftigelseSkuespiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Sven Henning (født 18. september 1940 i Trondheim) er en norsk sceneinstruktør, leder og rådgiver i flere kulturlivsinstitusjoner. Per 2009 er han artistsjef i Scanarts Management i Oslo og kunstnerisk koordinator i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Sven Henning har en mangfoldig bakgrunn innen musikk og teater, blant annet som sceneinstruktør, direktør for Festspillene i Bergen, teatersjef ved Den Nationale Scene, leder for regilinjen ved Statens teaterhøgskole, konsertsjef og utviklingsleder for internasjonale prosjekter i Rikskonsertene og kunstnerisk rådgiver og koordinator for Det Norske Kammerorkester.

Formann i NOMUS – Nordisk Musikkomité 1997-2001. Medlem av styre og programutvalg i ISPA – International Society for the Performing Arts.

Regiansvarlig for teateroppsetninger av bl.a. Pinter, Beckett, Brecht, Ionesco, Arrabal, Shaffer, Orton og en rekke musikkteateroppsetninger: ”Flaggermusen”, musicalen ”Hår”, Bernsteins ”Candide”, Theodorakis-forestillingen ”Snart gryr ein morgon”. Konsertkonseptet Grieg/Ibsen: ”Peer Gynt”, med Griegs komplette scenemusikk: fremført en rekke ganger internasjonalt.

Kunstnerisk ansvarlig for norske musikkprosjekter i utlandet, i regi av KD, UD, UNESCO og Rikskonsertene: Norden, Baltikum, Berlin, Paris, Tokyo, Toronto, New York og Los Angeles.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]