Svein og rotta og UFO-mysteriet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Svein og rotta og UFO-mysteriet
Generell informasjon
SjangerBarn / Science fiction
Utgivelsesår2007
Prod.landNorsk
Lengde1 t. 13 min.
SpråkNorsk
Aldersgrense7 (Norge)
Bak kamera
RegissørVibeke Ringen
ProdusentSynnøve Hørsdal
ManusforfatterEndre Lund Eriksen
Gunnar Hammer
Foran kamera
Hovedrolle(r)Thomas Saraby Vatle
Premiere9. mars 2007 (Norge)
Eksterne lenker

Svein og rotta og UFO-mysteriet er en norsk barnefilm fra 2007 basert på bokserien Svein og rotta av Marit Nicolaysen. Den er en oppfølger til Svein og rotta, fra 2006. Hovedrollen som Svein spilles av Thomas Saraby Vatle, mens andre sentrale roller spilles av Celine Louise Dyran Smith, Luis Engebrigtsen Bye, Rut Tellefsen og Gard B. Eidsvold.

Handling[rediger | rediger kilde]

Svein og vennene hans må tilbringe sommerferien hos bestemor på landet, en situasjon de i utgangspunktet ikke er helt fornøyd med. Selv om de har med seg rottene sine, Halvorsen, James Bond og Pippi, og kan tilbringe kveldene med å se opp på stjernehimmelen, blir hele sommeropplevelsen kraftig dempet da de må være vitner til at bestemor plasseres på gamlehjem.

Gamlingene på gamlehjemmet dør som fluer, og bestemor blir bare rarere og rarere i hodet. Rotta Halvorsen viser etterhvert de samme symptomene som bestemor, og de tre barna bestemmer seg for at det foregår mystiske ting på gamlehjemmet. De undersøker nøye, og finner ut at det skjuler seg romvesner på jakt etter kunnskap på gamlehjemmet. Romvesnene finner kunnskap i de gamles sjeler, og det er derfor bestemor og de andre gamlingene blir glemske. Barna bestemmer seg for å kidnappe bestemor, for på den måten å hindre romvesnene i å stjele sjelen hennes. Barna tar med seg bestemor i skogen, mens de blir jaget av både onkel Trygve, en manngard og mystiske UFO-mennesker. Etterhvert opplever de at det kommer et mystisk lys fra himmelen, og at bestemor forsvinner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]