Sut Jhally

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sut Jhally
Sut Jhally 2004.jpg
Jhally i 2006
Født25. mai 1955 (62 år)
Kenya Kenya
Utdannet ved Simon Fraser University, University of Massachusetts Amherst
Beskjeftigelse Medieviter og filmprodusent
Nasjonalitet USA

Jhally under en diskusjon ved University of Massachusetts 2004

Sut Jhally (født 25. mai 1955) er en kanadisk-amerikansk-kenyansk professor i kommuniskasjon ved University of Massachusetts som særlig har befattet seg med områder som konsum, massemedier og reklame. Han er kjent for å ha regissert og produsert en rekke dokumentarfilmer som omfatter alt fra reklame og kjønn til krigen mot terror og Midtøstenkonflikten. Han er også forfatter av flere bøker innen sakprosa, blant annet om reklame. Han er også grunnlegger og direktør ved Media Education Foundation, et ikke-kommersielt medieselskap som produserer videoer som oppfordrer til kritisk tenkning og debatt verørende forholdet mellom mediene-eierskap og innhold. Han har markert seg som kritisk til populærkultur, reklame og sider ved den amerikanske utenrikspolitikken.

Jhally er født i Kenya, og vokste opp i England. Han flyttet til Canada i 1978 for å studere ved University of Victoria. Han tok sin doktorgrad ved Simon Fraser University i Canada.

Hans mest kjent dokumentarfilmer er Hijacking Catastrophe (2004), Peace, Propaganda & the Promised Land (2004) og Reel Bad Arabs: How Hollywood Vilifies a People (2006), hvor sistnevnte har blitt vist flere ganger på NRK i 2008.

Dokumentarfilmer[rediger | rediger kilde]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]