Super Mario World (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Super Mario World
Generell informasjon
SjangerFantasy-tv-serie
Prod.landUSA, Canada
Sesonger1
Episoder13
Lengde20-23 min. (per episode)
Foran kamera
Stemmer avWalker Boone, Tony Rosato, Andrew Sabiston, Tracey Moore, Harvey Atkin, Dan Hennessey, James Rankin, Michael Stark, Gordon Masten, Tabitha St. Germain, Stuart Stone, Tara Strong, Catherine Gallant, John Stocker
Bak kamera
MusikkMichael Tavera
Sending
Periode14. sep. 19917. des. 1991
TV-kanalNBC
Eksterne lenker
IMDb

Super Mario World er en animert TV-serie basert på videospillet med samme navn. Serien handler om Mario og de andre beboerne i sopp-riket som må håndtere Bowser og gjengen hans.

Serien er den fjerde TV-serien basert på Mario-serien, etter The Super Mario Bros. Super Show!, Kaptein N og The Adventures of Super Mario Bros. 3. I motsetning til forgjengerne ble ikke denne serien dubbet på norsk.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien følger blant annet Mario og Luigi finner opp hjulet for neandertalere. Men Ludwig og Bowser prøver å forpurre disse planene. Bowser lokker snart alle huleboerne til sirkuset sitt, og Super Marios følger etter dem for å se hva som foregår. Det viser seg at dette var en felle, for at huleboerne skal bli spist av dinosaurer. Når Super Marios går på leting etter en savnet neandertaler, møter de den mektige trollmannen Kamek. Yoshi, som blir livredd, løper sin vei. Deretter blir Super Marios fanget i det hjemsøkte huset, og det er til slutt opp til Yoshi å redde dagen. Senere åpner Bowser et gatekjøkken i forsøk på å tiltrekke seg alle huleboerne. Men gjestene vet ikke at tingene de spiser der kan forvandle dem til kyllinger.

En sommer arrangerer Mario en forhistorisk julefest for alle huleboerne. Men Bowser benytter denne anledningen til å stjele julegavene, og gir gavene til sine egne barn. Yoshi krangler med Super Marios av trivielle årsaker, og forlater deretter resten av gjengen, men samtidig legger Bowser planer for å kidnappe alle Super Marios. Senere gir Bowser ordre om å stjele alle grønnsakene som blir dyrket i hele sopp-riket, og denne planen lykkes. Det blir opp til Mario og Luigi å fikse denne situasjonen. I en episode finner Bowser opp et TV-apparat, for å slavebinde alle som ser på den. Alle hulemennene blir snart berørt av TV-apparatet, og de kidnapper derfor Super Marios for Bowser.

I en annen episode forsøker Mario, Luigi og Yoshi å spille fotball sammen med huleboerne, for å lære dem verdien av lag-arbeid. I løpet av denne episoden kolliderer Luigi, ved en tilfeldighet, med trollmannen Kamek, og sistnevnte forvandler ham til et egg. Larry og Roy kidnapper dette egget for å gi til Bowser. Det blir derfor opp til Mario og Yoshi å redde Luigi-egget, før det er for sent. I en episode åpner Prinsesse Peach en skole, som Iggy og Lemmy ønsker å begynne ved. Bowser liker ikke denne ideen, og prøver å forhindre dem fra å gå dit.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]