Sunes sommar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sunes sommer
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1993
Prod.landSveriges flagg Sverige
Lengde83 minutter min.
SpråkSvensk
Aldersgrense5 år (Norge)
Bak kamera
RegiStephan Apelgren
ProdusentChristian Wistrand og Waldemar Bergendahl
ManusforfatterStephan Apelgren, Anders Jacobsson og Sören Olsson
MusikkThomas Lindahl
Foran kamera
MedvirkendePeter Haber
Carina Lidbom
Andreas Hoffer
Prod.selskapSF
SVT
Eksterne lenker

Sunes sommar (norsk: Sunes sommer) er en svensk familiekomedie fra 1993 regissert av Stephan Apelgren. Den er basert på romanen med samme navn, den åttende i bokserien Suneserien, skrevet av Anders Jacobsson og Sören Olsson.

Filmen ble filmet i Stockholm, på Tofta strand på Gotland og på Björkviks Havsbad på Ingarö.

Handling[rediger | rediger kilde]

Det er sommer i Sverige, og familien Andersson har bestemt seg for å dra på ferie til Hellas, men turen viser seg å være "for dyr". I stedet bestemmer familien seg for å dra på campingvogn-ferie. Når turen starter rygger Karin på Rudolfs fot med campingvogna, og i stedet må de på sykehus. Der får Rudolf foten gipset av en lege ved navn Lenny. På sykehuset, treff Sune en jente som heter Cornelia, som han straks forelsker seg i.

Den neste dagen reiser familien Andersen til "Jonssons camping", der de skal feriere. På campingplassen møter Anna råneren Leffe, og de to blir glad i hverandre. Lenny med familie viser seg å bo ved siden av familien til Sune, og Cornelia er hans datter.

Sune prøver å vinne Cornelias kjærlighet ved å gi henne et par øredobber som finnes på en lekeautomat ved campingplassen, og begynner å samle inn brusbokser, men alt han kan få for pengene er Fantomet-ringer, helt til Sune til slutt får øredobbene av eieren av campingplassen.

Før Andersons drar hjem, blir de invitert til en avskjedsfest hos Lenny m. familie. Under festen viser det seg at det er Lennys bror Kenny som er en ekte lege. Han ser på Rudolfs føtter og tar av gipsen, men heldigvis er alt i orden. Videoen avsluttes med at Sune og Cornelia møtes på stranden i skumringen og hun får øredobbene.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]