Stormkast

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Stormkast – Bergen Frisbeeklubb ble etablert 19. april 1999 da det første årsmøtet ble holdt etter sammenslåingen av klubbene Bergen Frisbeeklubb og Stormkast. Stormkast – Bergen Frisbeeklubb er en av to frisbeeklubber i Bergensregionen, og den eneste som primært driver med frisbeegolf

Klubben spiller på Lynghaugen frisbeegolfbane som ligger i Fyllingsdalen Bergen der det er en 18-hulls bane.

I 2018 oppretter Stormkast for første gang egen "Ultimate Frisbee"-gruppe.

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Klubb driver primært med frisbeegolf og har faste ukesgolfer som er åpne for alle.

Stormcup er en gratis, uformell turnering som går hver tirsdag i hele sommerhalvåret. Den er åpen for alle. Snøstormcup erstatter Stormcup i vinterhalvåret og spilles lørdager.

I tillegg arrangeres det flere mindre turneringer gjennom året og i vinterhalvåret har en innetreninger for klubbmedlemmer en gang i uken.

Bergen putteliga er en ukentlig puttekonkurranse som går om vinterhalvåret og som er åpen for alle.

Historie[rediger | rediger kilde]

Stormkast er en sammenslåing av to tidligere klubber, den offisielle klubben Bergen Frisbee Klubb (BFK) og kompisklubben Stormkast. Stormkast – Bergen Frisbeeklubb er tilknyttet Norges idrettsforbund og er underlagt særforbundet Norges Frisbeeforbund.

Historien til Stormkast[rediger | rediger kilde]

Stormkast blei til våren 2005 etter et kort og turbulent liv som Kast og let frisbeeklubb. Bak denne stod tre kompiser, Tor Løseth, Jørn Ove Stokka og Roar Gjøsæter.

Denne gjengen oppdaget frisbeegolf året før (2004) og fant ut at det var en bane i Bergen, men at det var få andre som spilte der. De tok i bruk banen, laget nettsider og hengte opp informasjon på kurvene. Og så dukket det opp både erfarne kastere, nykomlinger og andre. Plutselig var det skapt et lite miljø og en liten uformell klubb!

Historien til Bergen Frisbeeklubb[rediger | rediger kilde]

Det er to karer med bakgrunn fra Måløy som visstnok har æren for Bergen Frisbeeklubb, Tor Øyvind Tennebø og Torbjørn Moen. Måløy har en av Norges eldste (den eldste?) frisbeegolfbaner, og kastere derfra har gjort seg bemerket flere steder. Disse karene stiftet den 19. april 1999 Bergen Frisbeeklubb. Klubben er ansvarlig for at det er laget en bane i Lynghaugparken og har arrangert flere Norgescup stevner i frisbeegolf. I 2004 og 2005 slakket aktiviteten av, men heldigvis var Torbjørn ute og kastet på Skansen en dag i 2004 slik at nye folk fikk øynene opp for denne sporten, og Stormkast blei til.

Historien til Stormkast - Bergen Frisbeeklubb[rediger | rediger kilde]

Rundt juletider 2005 tok gjengen fra Stormkast kontakt med de fra BFK og hørte om de var interessert i å slå sammen klubbene. Det ble opprettet et interimsstyre bestående av folk fra Stormkast ettersom BFK gjengen ikke lenger hadde tid. NIF og idrettskretsen ble kontaktet og en fikk godkjent navneendring på "Bergen Frisbeeklubb" til "Stormkast – Bergen Frisbeeklubb" og en fikk på plass og godkjent lover for klubben. Lørdag 4. mars 2006 ble det avholdt ordinært årsmøte og klubben fikk sitt nye, offisielle styre.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]