Hopp til innhold

Stormbreaker (roman)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Stormbreaker en den første Alex Rider-romanen. Den er skrevet av Anthony Horowitz og utgitt i 2000. Filmen Stormbreaker fra 2006 er basert på denne boka. Romanen har fått åtte oppfølgere: Point Blanc, Skeleton Key, Eagle Strike, Scorpia, Ark Angel, Snakehead, Crocodile Tears og Scorpia Rising.

Alex Rider er en fjorten år gammel gutt som bor hos onkelen sin, Ian Rider, som Alex tror arbeider i en bank. En dag får Alex dårlige nyheter, onkelen har dødd under mystiske omstendigheter. Alex oppdager at Ian Rider faktisk var spion, og arbeidet for MI6, og at han ble myrdet av den berømte leiemorderen Yassen Gregorovich. Han blir dermed rekruttert av sin onkels tidligere arbeidsgivere, Alan Blunt og Tulip Jones. Alex innser etterhvert at onkelen faktisk har oppdratt ham som spion, og han drar avsted på sitt første oppdrag, bevæpnet med en mengde dingser fra Smithers. Han oppdager også at onkelen hadde gjemt en spionkoffert i hagen til naboen.

Milliardæren Herod Sayle donerer en gratis mega-datamaskin med kodenavn Stormbreaker til alle skoler i Storbritannia. MI6 er nysgjerrige på hvorfor han opptrer så mistenkelig gavmild, og sender Alex, forkledt som en vinner av en konkurranse, for å undersøke.