Storhamar Ishall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 60°48′4,3″N 11°2′11,5″Ø

Storhamar Ishall og Hamar OL-Amfi.

Storhamar Ishall er en ishall på Hamar som ble åpnet i 9. mai 1981, som den 11. ishallen i Norge. Det første arrangementet var Hamarmessen. Den første ishockeykampen ble spilt 12. august samme år. Da spilte Norges landslag en turnering mot de svenske lagene Hammarby og Leksand.

Hallen var hjemmebane for ishockeylaget Storhamar Dragons frem til åpningen av Hamar OL-Amfi, og har i dag en publikumskapasitet på 1 200 ståplasser. Tilskuerrekorden er på 3031.[1] Ishallen erstattet den gamle kunstisflaten som lå på samme sted og ble etter hvert livsnødvendig for Storhamar. De opprinnelige byggekostnadene ble budsjettert til 6,3 millioner kroner og det var Moelven Brug som stod for byggingen, sammen med dugnadsinnsats fra klubbens medlemmer. Limtredragere fra Moelven var en sentral brikke i konstruksjonen.

Det ble spilt flere privatlandskamper i hallen på 80-tallet, og som en forberedelse til OL på Lillehammer ble det spilt VM for både eldre- og yngre junior i hallen.

Hallen brukes i dag til trening for alle aldersklasser både i ishockey og kunstløp under Storhamar også Elverum Ishockey trener her. Kafeteriaen Iskroa ligger i tilknytning til hallen. Den siste toppseriekampen som ble spilt i hallen var møtet mellom Storhamar og Manglerud Star i 2001, da OL-Amfien var opptatt med idrettsgalla.

Høsten 2011 ble det installert nytt vant i hallen og oppgradering av garderobene etc.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 6. oktober 2010. Besøkt 30. juli 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

ishockeystubbDenne ishockeyrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.