Storesunde skule

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Storesunde skule
LandNorge
KommuneStryn
Beliggenhet

Storesunde skule var en grunnskole i Stryn kommune i Sogn og Fjordane som ble tatt i bruk skoleåret 1976/1977 etter en sammenslåing av kretsene Veslebygda, Dispen, Tenden og etterhvert Flo.

Skolen har i den senere tid, 2005/06, blitt utvidet og bygd om med blant annet en større treningssal og kombinert grendehus. Nybygget på Storesunde skule ble tatt i bruk første gang 17. mai 2006. Høsten 2006 var det innvielsesfest for den nyoppussede skolen - 30 år etter at skolen opprinnelig ble bygd. Mesteparten av arbeidet blei gjort på dugnad av grendefolket og resultatet ble ny gymnastikksal, nye kontor for lærerne, nytt bibliotek, nytt kjøkken og sløydsal. Alle klasserommene ble også pussa opp.

Storesunde skule hadde i skoleåret 2011/12 26 elever fra 1.–7. trinn. Skolen er tredelt og har 7 ansatte. Skolen ligger om lag 10 km utenfor Stryn sentrum i retning Strynefjellet.

Skolen ligger med utsikt over bre, Oppstrynsvatnet og flotte fjell. Uteområdet er stort og variert. Det egner seg godt for lek og aktivitet samt til å inngå som en del av undervisninga. Det finnes baner for fotball og basketball, sandkasse, lekestativ, skogsområde med gapahuk, bålplass og lekehytter. Høsten 2010 ble det bygget ny buldrevegg på skolens område.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]