Stiftelsen Organdonasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stiftelsen Organdonasjon
Org.nummer877536742
Stiftet6. mars 1997
HovedkontorFrognerstranda 4, 0250 Oslo
OmsetningNOK 5.842.000[1]
Nettstedorgandonasjon.no

Stiftelsen Organdonasjon ble opprettet i 1997 på bakgrunn av den store mangelen på organer for transplantasjoner.

Stiftelsen arbeider for å øke tilgangen på organer for transplantasjoner, for slik å redde menneskeliv. Stiftelsens daglige drift ledes av et informasjonskontor, som består av ca 7 årsverk. Daglig leder for Stiftelsen er Hege Lundin Kuhle.

Deres formål er å bidra til å bedre tilgangen på organer for transplantasjoner. Dette gjøres ved å informere allmennheten om hva organdonasjon er, og ved å formidle hvor viktig det er at alle tar stilling til organdonasjon mens man lever.

Stiftelsen Organdonasjon er pådrivere mot helsevesen og myndigheter for å sikre at nødvendige ressurser stilles til disposisjon for å redde liv.

De står også bak Donorkortet som kan lastes ned som applikasjon til smarttelefoner eller som er å finne i brosjyren «Organdonasjon - Redder liv!» på apotek, legekontor, blodbanker med flere.

Høsten 2008 lanserte de en undervisningskampanje, En gave for livet – historier om organdonasjon rettet mot videregående skoler i Norge. Bakgrunnen for dette skoleprosjektet var å få større oppmerksomhet om organdonasjon blant ungdom.

I 2011 vant Stiftelsen Organdonasjon bronse i Gulltaggen Awards i kategorien «Beste kampanje/samfunnsinformasjon» for sin jobb for å få nordmenn til å «Si ja til organdonasjon!».[2]

Stiftelsen ble i 2015 tildelt Wenche Foss' ærespris sammen med Ane Dahl Torp.[3]

Pasientorganisasjoner[rediger | rediger kilde]

Bak stiftelsen står 6 pasientorganisasjoner:

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]