Steve Angello

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Steve Angello
Steve Angello 2015.jpg
Født22. november 1982 (35 år)
Athen
Ektefelle Isabel Adrian
Søsken Antoine Josefsson
Beskjeftigelse Klubb-DJ, disc jockey
Nasjonalitet Hellas, Sverige
Medlem av Swedish House Mafia (20082013)

Steve Angello (født Steven Angello Josefsson Fragogiannis 22. november 1982) er en gresk-svensk disc jockey og produsent. Angello var medlem av den tidligere gruppen Swedish house mafia , sammen med Axwell og Sebastian Ingrosso.

Angello var sønn av en gresk far og en svensk mor. Han ble født i Athen, men vokste opp i Stockholm sammen med lillebroren, AN21 (Antione Josefsson), som også ble dj. Da Angello var tolv år gammel startet han med å mikse musikk. Han begynte med å mikse hiphop-sanger med vinylplater, men etterhvert fikk han øynene opp for elektronisk musikk. Sammen med sin beste venn, Sebastian Ingrosso, oppdaget de housemusikken gjennom klubbscenene i Stockholm mens de hørte på Da Funk.

Det var i 2004 at karrieren til Angello virkelig skjøt fart med remixen av låten til Eurythmics «Sweet dreams». Han er også sjef for plateselskapet Size Records.

Angello, Sebastian Ingrosso og Axwell dannet en gruppe som gikk under navnet Swedish House Mafia. Gruppen ga ut låter som «Save the World», «Antidote», «Greyhound», «One», «Miami 2 Ibiza», og «Don't You Worry Child» før trioen ble oppløst i 2013.

Steve Angellos bror, Antoine Josefsson, er også en kjent DJ og produsent. Sammen med Steve har de gitt ut låtene «Valodja», «Flonko» & «Swing N Swoosh» og «GODS». Det hender ofte at at drar på turné sammen.

Angello har fått mye oppmerksomhet for å ikke bruke hodetelefoner når han opptrer, da dette er svært uvanlig når man mikser musikk live. Grunnen til dette er at han er døv på det venstre øret og at legen hans sa at han måtte legge dj-karrieren på hylla hvis han ikke sluttet med bruken av hodetelefoner.

I 2010, satte Angello sin personlige rekord for sitt lengste live-opptreden. Opptredenen varte i 11 timer og 30 minutter.

Spotify er Oslo listet som nr 5 over antall avspillinger av Angellos musikk, med over 13 000 avspillinger i måneden.

Angello var, sammen med EDM-stjernen Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, en av headlinerne da Findings-festivalen første gang ble arrangert i Oslo i august 2014. Han er også et stort trekkplaster til årets russefestival på Tryvann. Angello har også tidligere opptrådt på jugenfest i Ålesund (2013).

Steve Angello er gift med den svenske modellen, bloggeren og tv-medarbeideren Isabell Adrian. De har to døtre, Monday-lilly(2010) og Winter-rose(2012). De bor sammen i Los Angeles.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Kilder[rediger | rediger kilde]