Steve Angello

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Steve Angello
Steve Angello 2015.jpg
Født22. nov. 1982[1]Rediger på Wikidata (40 år)
Athen[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Låtskriver, DJ, plateprodusentRediger på Wikidata
Ektefelle Isabel AdrianRediger på Wikidata
Søsken Antoine JosefssonRediger på Wikidata
Nasjonalitet Hellas, SverigeRediger på Wikidata
Medlem av Swedish House Mafia (20082013), Supermode, Swedish House Mafia (2018–)Rediger på Wikidata

Steve Angello (født Steven Angello Josefsson Fragogiannis 22. november 1982) er en gresk-svensk disc jockey og produsent. Angello er medlem av supergruppen Swedish House Mafia, sammen med Axwell og Sebastian Ingrosso.

Angello har gresk far og svensk mor. Han ble født i Athen, og vokste opp i Stockholm sammen med lillebroren, AN21 (Antione Josefsson), som også ble dj. Da Angello var tolv år gammel startet han å mikse musikk. Han begynte med å mikse hiphop-sanger med vinylplater, men etterhvert fikk han øynene opp for elektronisk musikk. Sammen med sin bestevenn, Sebastian Ingrosso, oppdaget han housemusikken gjennom klubbscenene i Stockholm, mens de hørte på Da Funk.

Det var i 2004 at karrieren til Angello virkelig skjøt fart med remixen av låten til Eurythmics «Sweet dreams». Han er også sjef for plateselskapet Size Records.

Angello, Sebastian Ingrosso og Axwell dannet gruppen Swedish House Mafia. Gruppen ga ut låter som «Save the World», «Antidote», «Greyhound», «One», «Miami 2 Ibiza», og «Don't You Worry Child», før trioen ble oppløst i 2013.

Steve Angellos bror, Antoine Josefsson, er også en kjent DJ og produsent. Sammen med Steve har de gitt ut låtene «Valodja», «Flonko» & «Swing N Swoosh» og «GODS». Det hender ofte at at drar på turné sammen.

Angello har fått mye oppmerksomhet for å ikke bruke hodetelefoner når han opptrer, da dette er svært uvanlig når man mikser musikk live. Grunnen til dette er at han er døv på det venstre øret, og at legen hans sa at han måtte legge dj-karrieren på hylla hvis han ikke sluttet å bruke hodetelefoner.

I 2010 satte Angello personlig rekord med sin lengste live-opptreden, som varte i 11 timer og 30 minutter.

Spotify er Oslo listet som nr. 5 over antall avspillinger av Angellos musikk, med over 13 000 avspillinger i måneden.

Angello var sammen med EDM-stjernen Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, en av headlinerne da Findings-festivalen første gang ble arrangert i Oslo i august 2014. Han er også et av trekkplastrene til årets russefestival på Tryvann. Angello har tidligere opptrådt på jugenfest i Ålesund (2013).

Steve Angello er gift med den svenske modellen, bloggeren og tv-medarbeideren Isabell Adrian. De har to døtre, Monday-Lilly(2010) og Winter-Rose(2012). De bor sammen i Los Angeles.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 100313, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 25. juni 2015[Hentet fra Wikidata]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]